ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Статичните упражнения - отлични за мързеливци

Статичните упражнения - отлични за мързеливци

Статичните упражнения - отлични за мързеливци

Нямате време за спорт – за фитнес трябва поне час, за да си направите сутрешен крос, трябва да станете рано, а за да можете да карате колело, са ви необходими нормални улици.

И все пак трябва да знаете, че има начин да поддържате форма, така както сте зад бюрото, в колата или вървите. Най-важното, за да изглеждате добре, е да имате изправена стойка, прегърбените хора са незабележими.

Упражненията могат да помогнат не само за поддържане на фигурата, а и за по-добра стойка и, не на последно място, за повече тонус. Недопустимо е млади хора да се чувстват сякаш са на преклонна възраст и единственото им извинение да е това, че са много заети и не им остава време за нищо.

След като денят ви е обсебен само и единствено от работа, можете поне да се опитате да имате правилна изправена и уверена стойка.

Когато сте в колата и шофирате – отдалечете седалката си малко по-назад, за да може гърбът да се допира максимално добре на облегалката. По този начин раменете ви ще са изпънати и ще са леко надолу, както е редно.

Главата ви трябва да е изправена, не я дръжте отпусната и приберете корема. Така ще държите тялото си в леко напрежение, но в същото време ще имате правилна стойка, благодарение на която болките в рамената и гръбнака постепенно ще изчезнат.

Ето и друг вариант, когато сте зад бюрото. Не се сгушвайте и не се прегърбвайте – изправете главата, раменете трябва да са назад и надолу, коремните мускули прибрани.

Това са три НЕ-упражнения за корема:

1. Важно правило е винаги да сте изправени – не се отпускайте, когато имате изправена и хубав стойка, коремчето ви отива назад и няма да се набива на очи.

2. Стягайте задните си части – това държи цялото ви тяло в напрежение, включително и корема.

3. Докато седите у дома или в офиса, прибирайте и отпускайте мускулите на корема си, правете го постоянно в продължение на няколко седмици и ще забележите ефекта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 5
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Татуна
Татуна
27.06.2012 17:23
якооо :)))
0
0