Ползи от вечерната тренировка

Ползи от вечерната тренировка

Съществуват неоспорими доказателства за ползите от сутрешната тренировка, но много мъже и жени успяват да тренират само вечерно време. Вечерните тренировки също имат своите ползи и дори някои предимства пред тренирането рано сутрин. Вижте кои са те.

Нормално е в края на деня да сте уморени и напрегнати от всички срещи, задачи и проблеми, с които сте се сблъскали. Тренировката вечер е един доста добър начин да отнемете от себе си всичко онова събрано напрежение. Фокусирайки се върху упражненията ще оставите на заден план мисли за проблеми и работа и ще прочисти ума ви. Може да ви се струва невероятно, но дори и да сте физически уморени, тренировката ще ви презареди с енергия.

Недоспиването е един от най-големите проблеми на нашето време. Ако заделите време за трениране рано сутрин, то вие ще отнемете от вашия сън. В този случай може да се окаже, че рано или късно тренирането се превръща в бреме.

Сутрин може да бъдете прекалено сънени докато тренирате, а и времето ви притиска. Такава опасност не съществува вечер, защото работния ден е отминал и вече не бързате за никъде. Не сте сънени и можете пълноценно да оползотворите планираното време за трениране.

Често си похапваме на вечеря доста по-обилно, отколкото трябва. Тренировката на пълен стомах би била доста трудна, затова ако сте планирали такава, то вие ще се съобразите и няма да прекалите с храната. Така тялото може да си създаде изцяло нов режим, което ще ви помогне да разпределите правилно храненията и вечер да не се увличате.

За вечеря си осигурете качествени сложни въглехидрати като паста или пълнозърнест хляб, овесени ядки, кафяв ориз. Набавете си белтъчини от няколко източника – яйца, месо и малко извара. Оправдано е и включването на подходящи мазнини – ленено семе, маслини, ядки.

Ако така или иначе сте нощна птица и имате достатъчно енергия вечер, тренирането по това време ще отнеме част от нея и ще заспите много по-лесно.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати