ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Идеи за домашни кардио упражнения

Идеи за домашни кардио упражнения

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1521
Идеи за домашни кардио упражнения

Не е нужно да посещавате фитнес, можете сами да правите кардио упражнения в собственото си жилище. Необходимо е да не сте се хранили около час и половина преди тренировката.

Кардио упражненията имат за цел да подобрят дейността на сърцето, но освен това те се отразяват тонизиращо на целия организъм и спомагат за отслабването.

Затова инструкторите винаги включват в програмата на тренировките и кардио упражнения. Те подобряват дейността на сърдечно-съдовата система и предпазват от сърдечно-съдови заболявания.

Имайте предвид, че и най-елементарното упражнение не е добре да се прави без загрявка. Преди да започнете да правите упражненията, застанете изправени, направете няколко наклона напред и встрани, направете махове с ръце и завъртете главата си наляво и надясно.

Идеи за домашни кардио упражнения

Кардио упражненията са тренировки за издържливост, които укрепват сърцето. Трябва само да изберете най-подходящото за вас натоварване.

Едно от най-разпространените кардио упражнения е карането на колело или велоергометър. Ако нямате такъв в дома си, легнете по гръб, вдигнете краката си, леко ги свийте в коленете и започнете да карате въображаемо колело.

Карайте толкова, колкото можете да издържите, след това отпуснете краката и починете няколко минути. Станете, потичайте малко на място и след това отново легнете, за да движите краката си, все едно карате колело.

Ходенето на едно място, както и тичането на място са много полезно кардио упражнение, а натоварването и продължителността му зависят от собствената ви издържливост. Можете да прекъсвате упражнението, за да направите няколко прикляквания, и отново да продължите след кратка почивка.

Можете да тичате на място или да вървите, докато гледате телевизия, но е по-добре да сте концентрирани в упражнението, затова по-добре е да си пуснете ободряваща музика.

Кардио упражненията могат да ви помогнат да направите корема си плосък. Застанете изправени, с прибрани крака. Започнете да вдигате бавно десния си крак, след това го върнете на пода. Повторете десет пъти и след това направете същото с левия си крак. Повторете цялото упражнение три пъти, ако можете да издържите, като към края можете да вдигате и да сваляте краката си по-бързо.

Постепенно увеличавайте времето на кардио тренировката, докато достигне четиридесет и пет минути. Трябва да знаете, че организмът започва да отслабва едва след двадесетата минута от тренировката.

Правете упражненията пет пъти седмично. Ако обаче искате да отслабнете, правете ги три пъти седмично, като ги комбинирате със силови упражнения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Олесия
Олесия
15.03.2015 20:46
А може ли да се правят само кардио упражнения за отслабване? Или? С какво трябва да се съчетават? Благодаря ви
0
0
Зебра6
Зебра6
15.03.2015 12:48
Извинете,само не разбрах защо ако искаме да отслабнем трябва да прави упражненията 3 пъти седмично!? Благодаря!
0
0