ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Лесни антицелулитни упражнения

Лесни антицелулитни упражнения

Лесни антицелулитни упражнения
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Проблемът с целулита е общ сред жените от всички възрасти, независимо от телесното тегло или нивото на натрупване на мазнини в тялото. Антицелулитните процедури и козметични марки кремове, обикновено имат незадоволителен, повърхностен и краткотраен ефект.

Всъщност, най-добрите методи в битката срещу нежелания целулит е създаването на определена рутина на правилното хранително поведение и адекватно структурирана програма за тренировка, състояща се от целенасочени антицелулитни упражнения.

Антицелулитното хранене се фокусира върху приема на минимално преработени, високи хранителни продукти. Пресните плодове, зеленчуците, протеинови храни като: риба, пуйка, фасул и яйца са добър избор.

Що се отнася до правилната тренировъчна програма от упражнения срещу целулит, тя трябва да цели активното натоварване на задните части, тазобедрените стави, бедрата и като цяло краката. Всъщност, да е специално насочена към областите, където целулитът е склонен да се натрупва.

Ето някои лесни упражнения, които може да правите с гарантиран успех за оформянето на желаната фигура без целулит.

Целулит

1. Приклекнете и съберете двете колена напред, така че бедрата ви да образуват 90 градусов ъгъл с подбедриците. Опитайте се да се задържите в тази позиция, докато не почувствате лек дискомфорт. Направете 10 повторения на упражнението.

2. Изправете си и раздалечете краката един от друг. Започнете да приклякате, като привеждате горната част на тялото напред, а задните части движете максимално назад. След приклякванията се изправяйте в първоначалната позиция. Направете 20 повторения на това упражнение за премахване на целулита.

3. Изправете се и приберете двата крака, така че тялото ви е да е под права линия. Наклонете едното бедро леко напред и свийте коляното. Другият крак изпъвайте назад под права линия. Редувайте и двата крака в различните елементи на упражнението. Повторете го 20 пъти.

4. Легнете. Свийте коляното и доближете бедрото си към торса, все едно се опитвате да се свиете в ембрионална поза с единия крак. Направете това упражнение, като свивате и другия крак по същия начин. Повторете го 20 пъти.

Упражнения срещу целулит

5. Легнете на една страна. Движете крака си нагоре под права линия. След това се обърнете на другата страна и повторете упражнението, като изправяте другия крак. Направете по десет пъти движението за всяка страна.

6. Легнете отново. Изправете гръбнака. Движете краката си във въздуха с присвиване и разтягане на коленете, все едно карате велосипед. Направете 20 повторения на това упражнение.

7. Изправете се. Тялото ви трябва да образува права линия. Изпънете единия крак максимално назад, без да го присвивате в коляното, а другият задръжте изправен в коляното. Върнете крака и направете това упражнение и с другия. Повторението на движенията трябва да бъде 20 пъти.

Може да приложите два пъти на ден тази програма от движения за оптимален успех и редуциране на целулита. Седмично е необходимо повторението й поне два или три пъти.

В борбата с портокаловата кожа ще са ви от полза още ексфолиант с кафе и различни видове спорт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати