Гимнастика със стола

Гимнастика със стол

Вероятно в забързаното си ежедневие, между работа в офиса, домакинските задължения и ролята на съпруга и майка, нямате време да посещавате гимнастическия салон или фитнес залата. За ваше успокоение и един обикновен стол може да компенсира липсата на време, а и на средства.

С помощта му може да се работи както за сила и гъвкавост, така и за бързина и издръжливост – без да преувеличаваме, може да се развива всеки един мускул или става на нашето тяло. Единственото, което ще трябва да прескочите по време на тренировките, е да си стоите на него.

Според желанието, времето и целта, гимнастиката със стол може да трае от пет минути до един час. Излишно е да отбелязваме, че трябва да бъдете облечени в подходящи дрехи, а в помещението, в което ще се проведе тренировката, въздухът трябва да бъде чист.

Предлагаме ви няколко варианта на гимнастика със стол, като всеки може да усложни или да облекчи упражненията, според индивидуалните си способности и цели. Темпото и броят на повторенията също са въпрос на личен избор и възможност.

И така, следните упражнения могат да се правят и вкъщи, и на работното място през обедната почивка.

Започнете с обикновено ходене - 35 секунди, след това с ускорено ходене - 35 секунди и накрая бягане - 60 секунди. Завършете с постепенно забавящо се ходене - 40 секунди.

Упражнения със стол

Вземете 2 стола и ги поставете със седалките един към друг на разстояние колкото ширината на раменете. Подпрете се с ръцете на седалките и натискайте, като свивате и изпъвате ръцете. Повторенията трябва да бъдат най-малко 8 пъти.

Седнете бавно на стола, а след това ставайте енергично – най малко около 20 пъти.

Седнете на стола с лице към седалката. Държите се с ръцете за облегалката му, а после стъпете с единия крак върху нея и се изправете върху стола. Повторете упражнението най-малко 20 пъти.

Дръжте с ръцете си облегалката на стола, след това се изправете на пръсти и започнете да клякате ниско около 20 пъти.

Изправена, седнете на стола, но без да се опирате на облегалката. Поставете ръцете си на хълбоците, наклонете се напред и докоснете пръстите на краката си. Повторете действието около 15 пъти.

Застанете на края на стола, поставете ръцете си зад тила, а краката нека бъдат разкрачени. Започнете да правите кръгове с тялото си от ляво на дясно и от дясно на ляво. Повторете по 10 пъти.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 4
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати