Упражнения при проблеми с кръста

Болки в кръста

Болката в кръста е една от тези, с която може би всеки един се е сблъсквал и то не един път. Тя е една от най-натрапчивите и най-неприятните. Преборването с нея е най-добре за се предприеме още при първите и симптоми.

След ставане от сън най-добре ще усетите, че кръста ви има нужда от раздвижване, за да изчезне болката и да се предотврати появата на по нататъшни проблеми. Ето няколко идеи за лесни упражнения, които ще ви помогнат на надвиете този проблем:

1. Застанете разкрачени, с ръце изпънати пред тялото и кръстосани пръсти. Вдигнете ги покрай тялото, като пред лицето се обръщат дланите нагоре и се изпъват вертикално колкото е възможно повече. Главата следи дланите. В това положение тялото се накланя два пъти настрани и се връща в изходен стоеж. След това се прави в другата посока и така 4-6 пъти.

2. Отново заставате в разкрачен стоеж, като ръцете и пръстите са свити до тялото с длани нагоре. Едната ръка и пръстите се изпъва напред с пръсти нагоре, докато горната част на тялото се извива, а главата гледа назад. Повтаря се и на другата посока. Изпълнява се 4-6 пъти.

3. При разкрачен стоеж слагате ръцете на кръста, с палците напред. Започвате да въртите кръста в кръг по часовника 4-5 пъти като постепенно се увеличава радиуса. След това и в обратна посока. Изпълнява се 4-6 пъти.

Упражнения

4. Сгънете краката в коленете и приведете тялото към пода. Изпънете ръцете назад и силно нагоре, така че да застанат перпендикулярно на тялото. Съберете дланите и обърнете главата наляво. Пребройте до 7. След това я обърнете надясно и повторете броенето. Ръцете трябва да се изпъват максимално нагоре и към главата, така че да усетите натоварване в плешките. Повторете 15 пъти.

5. Легнете по корем. Поставете ръцете до тялото си. Поставете длани на пода и изправете горната част, като се повдигате на тях. Не сгъвайте краката. Тялото трябва да заеме поза дъга. Кръстът се разтяга и болката отшумява. Повтаря се 20 пъти.

6. Сядате на пода и сгъвате краката в колената, така че да докоснете стъпалата си едно до друго. Дланите събирате над главата, оформяйки венец с ръце. Накланяйте последователно вляво и вдясно, като не променяте стойката и местите само от кръста нагоре. Повтаря се 15 пъти.

Честите проблеми, като болка в кръста може да са индикатор за по-сериозни заболявания. Много по-лесно би било да се справите с тях в зародиш, а не да им позволите да развалят дните ви.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати