ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Кое е полезното гладуване?

Кое е полезното гладуване?

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1520
Полезно гладуване

Много хора искат да отслабнат и в стремежа си да придобият мечтаната фигура те са готови да лишат организма си от полезни вещества, като се изтезават с глад.

Според много диетолози е достатъчно да се въздържате от хранене два пъти в месеца, за да пречистите организма си. Това до голяма степен помага за подобряване на обмяната на веществата и чисти тялото от шлаки и токсини. Освен тона така се намалява рискът от сърдечно-съдови заболявания. Болните от астма могат да намалят количеството пристъпи, ако веднъж месечно подлагат тялото си на еднодневно гладуване.

Отслабване

Лекият стрес, който изпитва организмът по време на умереното гладуване, се отразява положително върху имунитета и намалява вероятността от много сериозни заболявания. По този начин организмът се предпазва от много сезонни болести. Гладуването спомага за укрепване на възможността на тялото да се справя само с голяма част от вирусите и бактериите.

Когато подлагате организма си на гладуване, не е задължително да не хапвате нищо през целия ден. Достатъчно е да пропуснете само две от храненията. Но ако сте решили да го правите, правете го редовно в определени дни от месеца и пийте възможно повече вода.

Отказване на сладко

Полезно е и гладуването, което трае 24 или 36 часа, стига да можете да издържите. Продължителното гладуване може да навреди на организма, затова е добре да се консултирате с лекар, преди да стартирате.

Най-полезно е еднодневното гладуване, то може да се проведе не по-често от веднъж в седмицата. За да премине гладуването безболезнено за психиката ви, е добре да махнете вкусотиите от масата и от всички видни места, където може да ги забележите и да се изтезавате от изкушението да ги хапнете.

В деня, когато гладувате, не трябва да се натоварвате физически, тъй като организмът ще изразходва много енергия, която след това няма как да се възвърне.

В деня, когато гладувате, е уместно да се заемете с умствена работа, тъй като при еднодневно гладуване се активира работата на мозъка и ви спохождат наистина добри идеи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest