Зависимостта на храната от фазите на Луната

Лунна диета

Луната преминава през четири фази: новолуние, пълнолуние, а между тях – нарастваща и намаляваща Луна. По време на новолуние трябва внимателно да се отнасяме към качеството на продуктите, които купуваме или си поръчваме в заведение, тъй като съществува опасност от недобро храносмилане и дори лоши реакции на организма към определени храни.

Рискови са консервите, яйца, торти и алкохол. Въздържанието от нездравословна храна през този период може да предотврати появата на много заболявания.

Луна

При нарастваща Луна – от новолуние до пълнолуние, повишена активност проявяват микроорганизмите. Полезните бактерии, които спомагат за приготвянето на кисело-млечните продукти, бирата и виното, се отразяват добре на организма.

Много добре се приготвят печивата с мая. Това е най-подходящото време за осоляване и мариноване на продукти, но не и за консервиране.

Луната

При нарастваща Луна много от продуктите са изключително полезни, ако са приготвени правилно. Това е подходящо време за трапези и празнуване, с изключение на втория и деветия лунен ден. Хората, които не искат да натрупат излишни килограми най-добре да се ограничават в тези дни.

През фазата на пълнолуние безупречно се приемат от организма ястията с бита сметана, леките кремове, омлети. По това време няма смисъл да консервирате продукти или да правите други заготовки, тъй като те бързо ще се развалят. Изключение прави кисело зеле, което, приготвено в това време, става изключително вкусно.

Хранене според луната

Не се препоръчва употребата на твърд алкохол – вредата от него е особено голяма по време на пълнолуние. Леките вина или безалкохолните напитки проявяват подобрени вкусови качества. През дните, предшестващи пълнолунието се препоръчва ограничаване на храненето.

При намаляваща Луна се препоръчва да се правят всички заготовки – мариноване, консервиране, приготвяне на сладка. Действието на микроорганизмите, спомагащо развалянето на продуктите е отслабено и микробите бързо загиват.

Намаляващата Луна премахва шлаките и излишните килограми. Много хора похапват повече, особено през третата четвърт и това не води до нарастване на теглото.

Диетолозите съветват да се правят разтоварващи дни при намаляваща Луна, отчитайки положението на Луната в зодиакалните знаци.

При Луна в Лъв, Стрелец и Водолей са полезни ябълкови разтоварващи дни. При Луна в Дева – извара и млечни продукти. При Луна в Овен и Везниоризова диета без сол.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати