ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Ориз, просо и пшеница срещу йо-йо ефект

Ориз, просо и пшеница срещу йо-йо ефект

запазване на килограми

На всички, които имат проблеми с килограмите, им се е налагало да спазват определени хранителни режими и да ограничават много неща, които иначе са често присъстващи в менюто им.

Диетите са си едно истинско изпитание – говорим и за много голямо желание за промяна и за изключително силна воля. Обикновено началото на всеки хранителен режим е много трудно – ако диетата е по-крайна и с по-малко хранения, това се отразява и на настроението ни.

Започваме да ставаме нервни, някои дори избухливи, но нещата коренно се променят, когато забележим, че сме свалили няколко килограма. Това вече истински ни стимулира и започваме да сме по-стриктни и по-удовлетворени.

Йо-йо ефект

Всеки, който се е подлагал на диета, знае, че свалянето на много килограми за кратко време не е най-добрият вариант.

Килограмите, които ни пречат, трябва да се изгубят постепенно и плавно, а не изведнъж.

Рязкото губене на тегло най-често означава едно-единствено нещо, а именно връщане на двойно и дори тройно повече килограми след края на режима.

Това се отнася и до крайните хранителни режими, в които закусваме по един сухар и през целия ден пием вода и отвари. Целта на диетата е да загубим равномерно теглото си и да не получим така омразния от всички ни йо-йо ефект.

Ориз

Трудно е да преценим кога ще се случи и кога не, защото повечето диети са ограничаващи и не можем да знаем дали след това ще качим килограмите, които сме загубили по време на режима.

За да предотвратим връщането на килограми след края на диетата, съветът на специалисти е да похапваме храни, които ни засищат и не ни дават да усетим глад изведнъж. Освен това се разграждат бавно от организма. Това ще ни попречи да се нахвърляме на храната и да върнем килограмите, които сме загубили, че дори двойни.

Най-добрият избор са ориз, пшеницата и просото, както и ечемик. Разбира се, не ги включвате едновременно в менюто си, изберете си кое е по ваш вкус. Изключително богати са на фибри и успяват да абсорбират част от мазнините, с което не дават възможност на организма да ги усвои.

Пшеницата, оризът, ечемикът и просото са полезни и заради многото витамини, които съдържат – изключително богати на витамини от група В.

Ако се притеснявате от белия ориз, хапвайте кафяв ориз.

Освен това трябва да хапвате много супи, да пиете течностичай и вода, като чайовете не бива да са подсладени. Когато готвите, слагайте по-малко мазнина и най-ценното –спортувайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати