ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Тренировка със собствено тегло гори калориите

Тренировка със собствено тегло гори калориите

Коремни преси

Тази кръгова тренировка със собственото тегло е разработена от треньора в Спортния център на Nike в Портланд. Идеологията се състои в изпълняването на четири упражнения, използващи тежестта на тялото при оттласкването и приземяването на земята. Това кара мускулите да прилагат допълнителни усилия, чрез което се горят повече калории.

Ето и упражненията:

1. Застанете като за лицева опора, след което свийте лявото коляно и поставете левия крак между ръцете си. Оттласквайки се с левия край, изхвърляйте тялото си във въздуха. Едновременно с това, вдигайте дясното коляно и лявата ръка нагоре. При приземяването отново заемате изходна позиция. Повторете същото и с другия крак. Това се смята за едно повторение.

Тренировка със собствено тегло

2. Представлява комбинация от две упражнения - Джъмпинг Джак и пиле-клек.

Заставате с раздалечени крака и отпуснати встрани ръце. Рязко вдигате ръцете си нагоре и скачате, така, че да раздалечите двата си крака. Приземявате се в пиле-клек. Това представлява леко приклякане, като двете ви колене сочат респективно наляво и надясно, и са леко свити.

3. Заставате изправени. Приклякате леко и отскачате с разперени нагоре ръце, като се завъртате се на 90 градуса наляво. Отново приклякате и с подскок с ръцете нагоре се връщате до изходна позиция. Същото завъртане правите 90 градуса надясно и връщате. Това се смята за едно повторение.

Отслабване

4. Застанете като за лицева опора. Стягате корема и торса и ритате с двата крака едновременно, като свивате коленете, така че петите да те доближат до дупето. Стремете се да се приземявате колкото се може по-меко на пръсти.

За максимални резултати повтаряйте 3 пъти седмично упражненията. Всяко от тях се повтаря 12-16 пъти, с по 15-20 сек. почивка между отделните упражнения. След като завършите изпълнението им, починете 1-2 мин., след което повтаряте схемата още 2 пъти.

Всеки път, когато инцидентно се налага да изгорите приетите калории, прилагайте цикъла от упражнения. И не забравяйте, че колкото повече излишни килограми имате, толкова по-тежко би било изпълнението на тези упражнения.

Така че е най-добре следващият път когато посегнете към пържените или сладки изкушения, да се замислите, дали няма да са ви в тежест при следващата тренировка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 5
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Daenerys
Daenerys
22.04.2013 15:29
Пиле или плие? :)
1
0