ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Как да стопим мазнините по дупето и бедрата

Как да стопим мазнините по дупето и бедрата

Красиви Крака

Най-проблемните зони на женското тяло винаги са били и си остават дупето и бедрата, там се натрупват най-много мазнини. Дамите постоянно пробват нови методи за борба с мазнините по дупето и бедрата, благодарение на което силуетът им става по-елегантен.

Натрупването на мазнини по дупето и бедрата се дължи на това, че мускулната тъкан в тези области не се активира в ежедневието. Този проблем си личи особено силно преди летния сезон.

Дамите започват да мерят любимите си рокли и поли и се оказва, че са натрупали мазнини по дупето и бедрата, които им пречат да изглеждат перфектно.

Слабо Дупе

С помощта на редовно изпълняване на някои прости упражнения лесно може да се премахнат мазнините както от дупето, така и от бедрата.

Кляканията са най-елементарното и най-ефективното средство за укрепване на мускулите на дупето. За правилно изпълнение на това упражнение трябва да застанете прави, краката са на широчината на раменете. Ръцете трябва да са зад главата.

Кляка се, без да отделяте петите си от пода. Не е необходимо да клякате прекалено ниско. Гърбът ви трябва да е изправен както по време на клякането, така и по време на изправянето от клекнало положение.

Дупе

За да увеличите ефекта от кляканията, правете ги, като във всяка ръка държите по една гиричка на нивото на ханша ви.

За да укрепите мускулите на бедрата, застанете на колене и лакти и вдигнете единия крак нагоре, като го изправите. Бедрото ви трябва да е паралелно на пода. Задръжте десет секунди и върнете в изходно положение, без да докосвате пода с коляно. Повторете десет пъти. Повторете упражнението с другия крак.

Маховете с крака укрепват бедрата. Скръстете ръцете си и се облегнете върху облегалката на стол. Краката са събрани. Отдалечете десния крак бавно до 90 градуса и бавно го върнете, без да докосвате пода. Повторете 10 пъти и повторете цялото упражнение с другия крак.

Освен дупето и бедрата и прасците трябва да са стегнати. За това помага следното упражнение: заставате до опора, за която може да се хванете. Със събрани крака се повдигате на пръсти и се спускате. Повтаря се няколко пъти на ден поне по 20 пъти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 7
4 2
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
IBsilon
IBsilon
06.09.2013 18:12
Всъщност в тази псевдо стаийка има много истина.Всякакъв тип клякания придружени с тежести са най-доброто,което можете да направите за дупето и бедрата.Тренира се м/у 30-45 мин. през ден + подходяща диета за месец вече ще имате видим резултат.
4
0
lili
lili
13.06.2013 01:10
????????????????????
1
3
Зигмунд Фройд
Зигмунд Фройд
12.06.2013 19:30
Тази псевдо статийка е написана от крими-фосила Цветан Цветанов!За учител по физическо възпитание, бих казал, че е малко сложна, но Прилепа е подслушал таен разговор между двама третокласника /по погрешка/ и е спретнал дипломната си работа, достойна за уважение само в Церова Курия!!!Пжелавам му Успех!!Дано се издигне до по-висок пост в концлагера Белене, следващият месец!!!
0
1
Юлиана
Юлиана
14.05.2013 21:30
Купуваме си по един обръч и почваме да го въртим!
2
3