ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Детоксикираща диета

Детоксикираща диета

Детоксикираща Диета

Детоксикиращата диета е лесен и бърз начин да отървете тялото си както от токсините, така и от 2-3 килограма. Тя представлява естествено очистване и отслабване със сурова храна.

Този процес става възможен благодарение на плодовете и зеленчуците, които съдържат в себе си необходимите хранителни вещества и елементи за детоксикация на тялото. Освен това, те му набавят и необходимите подхранващи вещества, нужни за живот.

Детоксикиращата диета се прилага общо 4 дни. Ако обичате плодовете и зеленчуците, както и прясно изцедени сокове, то това е вашето решение.

Диета

Ден 1 – Пречистващ ден

През него се пият само плодови и зеленчукови сокове. Комбинациите са без значение – сок от моркови с ябълков сок, домати, целина, спанак, портокали и т.н. Консумирайте само и единствено тези пресни сокове. Те стимулират организма, като забързват храносмилането и прочистват всички храносмилателните органи. Ограничение има само в количеството - 1.5 литра или 6-7 чаши.

Ядене на Зеленчуци

Ден 2 – Подхранващ ден

Вторият ден е и втората стъпка към по-нататъшното прочистване на вътрешните органи. През него тялото се подхранва.

0, 450 кг. извара и 4 кофички кисело мляко се смесват, или поотделно, се разделят на 5 равни порции. Всяка от тях се яде на всеки 2, 5 до 3 часа. Половин час преди и един час след хранене се пие по чаша вода или зелен чай – по предпочитание.

Ден 3 - Подмладяващ ден

През този ден можете да си позволите неограничени количества прясна зеленчукова салата със зехтин и/или лимонов сок. Зеленчуците имат много фибри, а зехтинът е чиста мазнина. Комбинирането им представлява чиста енергия, съвкупност от сложни въглехидрати, фибри и мазнини.

Ден 4 - Детоксикиращ ден

Последният ден от диетата трябва да е идентичен с първия. Пият се само прясно изцедени плодови и зеленчукови сокове, както и в първия ден. През този ден и последните останали токсини в тялото ще бъдат премахнати.

През диетата водата и зеленият чай са позволени в неограничени количества. Важно е да се знае, че диетата трябва да продължи не повече от 4 дни, но и не по-малко, тъй като няма да има ефект.

След 4-те дни връщането към нормалното хранене трябва да става бавно, без прекомерни количества. Избягвайте още известно време вредните храни, от които добре знаете, че се пълнее бързо и консумирайте малки порции.

Детоксикиращата диета е с малко калории и не бива да се повтаря по-често от веднъж на 4 месеца, за да не объркате метаболизма си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 3
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати