ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Суперхрани за по-голяма издръжливост

Суперхрани за по-голяма издръжливост

Издръжливост

При спазване на различни хранителни режими често се ограничаваме и премахваме от менюто си продукти, които са важни за организма ни. Обикновено това са неща, които ни дават енергия и които ни помагат да имаме по-голяма издръжливост. За щастие и тук на помощ се появяват суперхраните.

Хранителните режими вече могат да бъдат значително по-леки, благодарение на суперхраните. Те са богати на антиоксиданти, протеини, минерали, предпазват ни от най-различни заболявания и поддържат имунната ни система.

Суперхраните се усвояват лесно от организма и могат да се използват от всеки, който реши да „се обърне” към тях. Подходящи са за малки и големи, за мъже и жени, бебета, вегетарианци, възрастни хора.

Семена Чия

Вместо да изчакваме да се появят разни болести, можем да се опитаме да предотвратим евентуални здравословни проблеми. Решихме да обърнем внимание на няколко от суперхраните, които ни дават по-голяма издръжливост, които ни доставят достатъчно енергия и ни карат да се чувстваме достатъчно добре.

Чия – в превод от племето Маи, чия означава сила. Семената чия могат да ни заредят с много голяма енергия. Освен това употребата им определено повишава издръжливостта. В чията се съдържат големи количества калций, омега 3 и омега 6 мастни киселини.

Горски Плодове

Ядки – в тях се съдържа голямо количество протеини, антиоксиданти и не на последно място здравословни мазнини. Дават ни доста енергия и ни засищат.

Горски плодове – те съдържат висок процент на фибри в себе си и са много подходящи при хранителен режим. Най-добрият избор от всички видове са боровинките.

Конопено Семе

Конопено семе – за енергия и успокояващо действие. Конопените влакна се приемат за една от най-полезните храни в световен мащаб. В тях се съдържат голямо количество витамини А, Ц и Е, калций, желязо, натрий, лецитин, омега 3, омега 6 и омега 9 мастни киселини.

Мака – издръжливост и енергия. Растението мака идва от Перу. Изключително богато е на протеини, липиди и минерали. В мака има по-голяма концентрация на калций, отколкото в млякото. Перуанското растение е изключителен източник на енергия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати