ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Определете своя генотип според кръвната група

Определете своя генотип според кръвната група

Генитип

Кръвната група и физическите характеристики хората се разделят на различни генотипи. Тези генотипи са шест на брой и лесно можете да разберете към кой се отнасяте вие.

Всеки генотип има свои особености на обмяната на веществата и затова за всеки генотип е необходима специална диета.

Ловецът е висок, с квадратна челюст, с едри кости, енергичен. Той често страда от алергии или артрити. Ловецът е с нулева кръвна група.

Хранене според генотип

Менюто на ловеца трябва да включва много месо и малко глутен – той се съдържа в овес, някои видове пшеница, в ечемика и ръжта. За ловеца са полезни агнешкото и телешкото, млечните продукти, кафявият ориз, броколи и цитрусови плодове. Ловецът трябва да избягва тестеното.

Определяне на генотип

Събирачът изглежда пухкав, дори ако е с нормално тегло, и е склонен към напълняване. Той е емоционален и е с нулева кръвна група или с кръвна група В.

Менюто на събирача трябва да е богато на белтъчини и продукти с нисък гликемичен индекс. Добре се отразяват на събирача пуешко, риба, яйца, млечни продукти, ядки, листни зеленчуци. Трябва да избягва пържени храни.

Учителят е жилав, издържлив, с добър имунитет. Учителят е с кръвна група А, по-рядко с кръвна група АВ. Менюто на учителя трябва да съдържа растителни продукти, както и свинско, риба и пилешко. Полезно за учителя е пилешкото месо, бобовите култури, соевите продукти и кореноплодните зеленчуци. Трябва да избягва сладко и тестено.

Изследователят е мускулест, с широки рамене и тесен ханш, доста смел и склонен към травми. Изследователят може да е от всяка кръвна група.

Генотипи

За изследователите е подходящо да се хранят с месо, субпродукти, бобови култури и сирена. За тях е полезно да се хранят с горски плодове и да използват загряващи подправки в ястията. Трябва да внимават с кофеина и алкохола.

Воинът е висок и строен в младите си години, след това е склонен към напълняване. Той е нервен и трудно се отпуска. Кръвната му група е А или АВ.

В менюто на воина трябва да има растителни продукти с нисък гликемичен индекс. Полезни за него са морските риби, ядките, соевите продукти. Трябва да избягва продукти с висок гликемичен индекс като бял хляб и макаронени изделия и да ограничава месото.

Номадът е с едри кости, мускулест, с дълги крака, често е зеленоок. Стомахът е слабото им място, както и имунитетът. Кръвната им група е В или АВ.

Номадът трябва да се храни с мазни риби, телешко и агнешко и млечни продукти. Полезни за него са ядките, млечните продукти, черният дроб на животни и риби. Номадът трябва да избягва овес, ечемик и ръж.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Краси
Краси
25.07.2013 13:28
По-тъпа статия не бях чел. Нищо общо с действителността.
11
0