ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Как да тренираме ръцете

Как да тренираме ръцете

Тренировка за ръце

За разлика от господата, които по-скоро се опитват да изваят големи мускули на ръцете, дамите предпочитат да бъдат слаби и оформени в горната част на тялото. За да могат със самочувствие да облекат някаква дреха с къс ръкав или пък без през горещия сезон, трябва да положат известни усилия.

Предлагаме ви няколко упражнения, които ще ви помогнат да стегнете ръцете си и да се чувствате удобно и комфортно в собственото си тяло.

1. За първото упражнение са ви нужни две гири. Слагате по една гира във всяка ръка, заставате в изправено положение с разтворени крака – на ширината на раменете. Ръцете са отпуснати до тялото, след което започвате да ги повдигате настрани – вдигате около 20 см и задържате на това положение 20 секунди, след което вдигате ръцете още 20 см и задържате за същото време.

Мускули

Правите това, докато ръцете ви не се озоват над главата. След това се връщате по обратния път и отново задържате, докато застанете в първоначалната си позиция. Повторете упражнението още пет пъти.

2. За това упражнение отново ще се нуждаете от гирите. Застанете прави с разтворени крака на ширината на раменете и вдигнете ръцете си над главата, допрени в дланите и държащи гиричките. Започнете да прегъвате назад като целта е да се сгъват в лактите, а гирите съответно отиват назад. След това връщате нагоре. Направете упражнението 20 пъти.

Упражнения с гирички

3. Застанете отново изправени с разтворени крака на ширината на раменете, ръцете отпуснете до тялото, като отново във всяка трябва да имате гиричка. Започвате да свивате ръцете в лакътя, след което да ги отпускате. Направете 12 повторения на упражнението.

4. Застанете отново в изходна позиция вдигнете дясната ръка на височината на раменете, след което прегънете от лакътя назад – гиричката да бъде зад главата ви. Направете 15 повторения на това упражнение, след което го повторете и с другата ръка.

Ако сте начинаещи използвайте малки гири в началото. В случай, че не разполагате с такива, може да вземете две бутилки с вода от половин литър.

Рейтинг

5 4
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати