Как да тренираме краката

Бедра

За да видите ефект от тренировките, независимо дали ги правите у дома или във фитнес, е необходимо да бъдете упорити. Само постоянството ще ви помогне да влезете в добра форма и да поддържате тялото си стегнато.

Красиви и стегнати крака може да поддържате, разхождайки се в планината, изкачвайки стълби ежедневно и преодолявайки желанието да използвате асансьор. Бедрата ви ще се оформят и ако редовно скачате на въже или просто танцувате.

За стегнати и хубави крака чудесен избор за упражнение е карането на колело, но тъй като през седмицата почти не ни остава време, можем да отделим половин час за една тренировка у дома. Предлагаме ви следните упражнение, а през уикенда намирайте поне час време, за да се отдадете на колелото:

1. Застанете изправени, а краката да са разтворени малко по-широко от ширината на таза. След това правите крачка с единия крак напред и приклякате – тялото трябва да бъде сгънато на 90 градуса.

Упражнения за крака

След това се връщате в изходна позиция. Трябва да направите същото и с другия крак. Направете упражнението по 10 пъти за всеки крак.

2. Следващото упражнение е малко по-сложно – легнете на пода с изпънати крака, а ръцете изпънете назад. Следва да вдигнете краката нагоре към тавана, като краката са изправени, пръстите ви също.

След това връщате краката като се стараете да ги задържите няколко секунди, като достигнат на педя от земята. В началото ще ви бъде трудно, но с течение на времето ще успявате да ги задържите.

Отслабване

3. За следващото упражнение е необходимо да застанете прави с разтворени крака на ширината на раменете, пръстите ви да са насочени навън.

Правите клекове, като коленете по време на самия клек трябва да са насочени по посока на пръстите, а не събрани навътре. Гърбът дръжте изправен, а тежестта изнесете назад. Повторете упражнението 20 пъти.

4. За следващото упражнение най-добре се облегнете на стена, разтваряте краката на ширината на таза и започвате да клякате до долу, като през цялото време гърбът ви трябва да бъде залепен за стената.

След като сте клекнали до долу, се връщате, като отново гърбът трябва да бъде опрян в стената. Важно е тези клякания да се правят с цели ходила – не стъпвайте на пръсти. Започнете 5 повторения и постепенно увеличавайте броя.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати