ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Упражнения за стегнати бедра и дупе

Упражнения за стегнати бедра и дупе

Стегнато дупе и бедра

С комплекс от упражнения, които изпълнявате редовно, можете да стегнете бедрата и дупето си. Едно от най-елементарните, но доста изморяващи упражнения за тази цел е скачането на въже.

Трябва да скачате през ден, като подскоците не трябва да са по-малко от 200 като за начинаещи. Постепенно трябва да ги увеличите, докато стигнете до 500, а след това и до 1000 подскока.

Отслабване

Изпълнявайте различни видове подскоци – както обикновени, така и леко встрани. Важното е общото количество подскоци да не е под 200 като за начало. Въжето трябва да е достатъчно дълго и тежко, за да вие по-лесно, ако сте начинаещ.

След това се прави следното упражнение: изходното положение е прави, с леко разкрачени крака. Стъпвате напред с левия крак и го сгъвате в коляното. Слагате двете ръце върху него и пружинирате два пъти. Връщате се в изходно положение и повтаряте за десния крак. За всеки крак трябва да повторите по 20 пъти.

Следващото упражнение се прави от изходно положение изправени, краката са един до друг. Вдигате левия крак, сгънат в коляното и се опитвате да доближите коляното до брадичката си. Задържате 10 секунди. Връщате се в изходно положение и повтаряте с десния крак. Повтаряте по 15 пъти за всеки крак.

Упражнения за бедра

За следващото положение трябва да застанете на лакти и колене. Вдигнете левия крак назад и го изпънете добре. Задръжте 5 секунди и върнете в изходно положение. Повторете за десния крак. За всеки крак трябва да повторите по 10 пъти.

За следващото упражнение изходното положение е прави, със събрани крака. Вдигате левия крак и го изпъвате напред. Задържате 4 секунди и връщате в изходно положение. Повторете за всеки крак по 10 пъти.

Освен да изпълнявате тези упражнения се препоръчва да клякате поне по 30-40 пъти на ден. Може да правите по 20 клякания сутрин и вечер.

За да натоварите бедрата повече, при кляканията се завъртайте наляво или надясно, като редувате страните. Изпълнявайте упражненията редовно и в скоро време ще се радвате на възможността да си купите по-тесни дънки.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ева
Ева
25.06.2013 09:56
За колко време ще получим желаното тяло?
3
0