ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Как да запазим свалените килограми

Как да запазим свалените килограми

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k192493
Отслабване
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
Качество без компромис:
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
29.00 лв.
Виж ››

Когато човек свали излишните килограми, той е постигнал голям успех, но това е само половината от целта. Останалата половина е да се запазят свалените килограми.

Само около 10 процента от хората, които отслабват, успяват да запазят свалените килограми. За да поддържате стройна фигура, трябва просто да не се храните в прекомерни количества.

Преяждането трябва да бъде напълно изключено, дори по празници.

Запазване на килограми

По-слабият човек има нужда от много по-малко храна, отколкото пълният, просто защото стомахът му се е свил в сравнение с предишния му обем и не му е нужно да се тъпче.

Сваляне на килограми

Голяма грешка на отслабващите е пренебрегването на физическите упражнения. Можете да отслабнете само с диета, но запазването на килограмите без спорт ще е доста трудно.

Физическата активност позволява да се изхабява повече енергия и да се изразходват поетите с храната калории. Физическите натоварвания освен това ускоряват обмяната на веществата.

Като цяло основният проблем на по-голямата част от хората, които отслабват е, че смятат периода на вталяването за временен етап, след който могат да се върнат към обилните трапези и хапването пред телевизора.

За да запазите свалените килограми, трябва да отслабвате постепенно – не повече от 3 килограма на месец.

При рязко отслабване се губи много мускулна тъкан и колкото по-малко мускулна тъкан имате, толкова повече ще трябва да хапвате, за да запазите енергийния си баланс.

Има вероятност да сте от хората, които са си създали психологическа зависимост от храната.

Консултирайте се, ако трябва с психолог, опитайте се да намерите нещо, което да ви накара да се чувствате щастливи и да не съдържа огромно количество калории.

След като приключите с периода на диетата, се хранете на малки порции по пет пъти дневно. Ставайте от масата с чувството на лек глад и предъвквайте хапките поне по десетина пъти.

Вечеряйте не по-късно от 2 часа преди лягане, а ако не можете да заспите, защото изпитвате вълчи глад, изяжте половин кофичка кисело мляко с 1 супена лъжица мед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати