ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Как да отслабнем с хемеопатия?

Как да отслабнем с хемеопатия?

Хомеопатия
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
75.00 лв.
Виж ››

Хомеопатията представлява метод на лечение, който лежи на природна основа. Тя може да помогне при всеки проблем, включително този с наднорменото тегло. Някои хомеопатични средства се прилагат с цел стимулиране на отслабването.

Отслабването с хомеопатия става чрез стимулация на тялото само да се бори. Разредените филтрати на дадена субстанция причиняват симптоми, подобни на симптомите, проявени при заболявания, като например дисфункция на щитовидната жлеза, към което тялото веднага реагира. За да се изготви пълен лечебен план за здравословно отслабване, е нужна консултация с хомеопат.

Хомеопатията е сигурен и лесен начин за сваляне на килограми, независимо от какво са породени те - наследственост, проблеми с метаболизма, токсини, липса на движение, лоши хранителни навици, стрес и др. При нея човекът се разглежда като едно цяло – ум и тяло. Чрез подобно лечение се постига изхвърляне на токсините от тялото и мобилизиране на мастните резерви. Освен това се намалява гладът.

Зелен чай

Сред най-мощните естествени хомеопатични средства е зеленият чай. Той изчиства излишните мазнини, чрез което се ускорява отслабването. Подобно лечение продължава минимум 30 дни. През това време тялото ще привикне да гори повече енергия, която да превръща в топлина. След лечението се прави поддържаща диета, подкрепена с различни чайове, като зелен или от миши уши.

Най-добрият начин за отслабване е да комбинирате различни хомеопатични средства. За едно от най-добрите се смята лекарството Fucus vesicelosus. То представлява екстракт от кафяви морски водорасли, способни да стимулират щитовидната жлеза да произвежда повече щитовидни хормони. Засилвайки метаболизма, то стимулира отслабването. По подобен начин действа и Antimonium crudum.

Отслабване

Сред другите познати хомеопатични лекарства за отслабване е Iodum. То е полезно за контролиране на теглото най-вече при хипертиреоидизъм. Срещу преяждане и нервни кризи пък се препоръчва лекарството Calcarea carbonica.

Всеки прием на хомеопатични лекарства трябва да се консултира с лекар, който да определи нужните дози, както и кое лекарство е подходящо за определения случай.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати