ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Йога»Лесни йога упражнения

Лесни йога упражнения

Йога
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

След като вече сме решили, че ще се занимаваме с йога, трябва да решим кога и къде ще я практикуваме. Първото, което трябва да решим, е по кое време на деня ще се отдадем на упражненията.

Необходимо е през този интервал да нямаме никакви други занимания – йога упражненията не бива да се правят между другото, а целенасочено.

Хубаво е времето, което подберете, да бъде или сутрин преди изгрев или вечер преди залез слънце. Но дори да ви е невъзможно да правите йога упражненията си по това време, достатъчно е да си създадете навик и да ги правите долу-горе по едно и също време всеки ден.

Йогийски упражнения

Следващата стъпка е да си изберете място. Естествено, най-добре би било упражненията да се правят на въздух, но тъй като това не винаги е възможно, изберете си, ако не цяла стая от дома, поне кът за правенето на йога упражненията.

Хубаво е в помещението да има прозорци, които да отваряте, докато правите тренировката си. Облечете нещо удобно и леко и си подгответе постелка за пода или някакво одеяло.

Предлагаме ви три лесни йога упражнения:

- Застанете прави с разстояние между краката, колкото това на раменете. След това хванете дланите на двете си ръце и изпънете колкото можете, наведете докъдето ви е възможно и продължавайте да изпъвате ръцете си.

- Застанете на колене и длани – важно е ширината на ръцете и коленете да бъде една и съща. Дръжте гърба изправен. Стъпете на пръстите на краката си и надигнете задните си части нагоре – ръцете остават плътно подпрени за постелката или одеялото, краката ви са стъпили само с пръсти.

Йога упражнения

Започнете да движите краката си на едно място, сякаш ходите, но без да отделяте пръстите от постелката. Правете го в бавни темпове.

- Сгънете единия си крак в коляното е другият изпънете назад, гърба трябва да бъде изправен. Хванете ръцете си и ги изпънете нагоре, погледът да бъде в ръцете ви.

Хубаво е, ако искате да се занимавате с йога, да посещавате специални курсове с преподаватели, които ще ви наблюдават. Ако правите упражненията у дома, е много вероятно да не ги изпълнявате правилно, а също и да се нараните.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ани
Ани
30.09.2013 01:23
Ами със сигурност някой ще се нарани, статията не описва съвсем правилно упражненията!
2
0