Диета с кисело мляко и тиквички

Тиквички с кисело мляко

Диетите са толкова много – ако имаме желание да свалим килограми, трябва просто да изберем подходящата за нас и тази, която можем да приложим без да се измъчваме прекалено.

Има такива, които продължават доста дълго време, но пък резултатът е на лице, освен това отслабването и е наистина тайно. Има и далеч по кратки, хранителни режими, които са идеални ако се опитваме да свалим само няколко килца от талията си.

През летния сезон всъщност спазването на хранителен режим е най-лесно – тъй като е горещо, си хапваме доста по-леки неща в сравнение със зимата. Хубаво е да се знае, че това, че е лято и навън е горещо не означава, че не бива да се храним, а и имаме много повече разнообразие на пресни зеленчуци и плодове.

Тиквички

По този начин диетата е много по-лесна през най-топлия сезон от годината.

Тиквичките са нискокалоричен продукт, който е богат и на много витамини и който е доста подходящ за диета. Според диетолози тиквичките всъщност са идеалната храна за летните месеци. От тях можем да си правим най-различни видове ястия – постни или не, но в диетата, която ви представяме, трябва да са готвени по един и същи начин.

Отслабване

За този хранителен режим е важно да пиете много вода и три пъти дневно да похапвате тиквички. Диетата е с продължителност 3 дена. Тиквичките трябва да си приготвите по следния начин – печете ги във фурната без да ги солите, след което им добавяте нискомаслено кисело мляко и малко чесън.

Ако желаете, ги запечете още няколко минути, но можете да ги оставите и без допълнително печене. Така става сочни и вкусни – ако сте любител на копъра, сложете малко за вкус. Разбира се, не е желателно да хапвате хляб, ако все пак сте го решили, хапнете една филия пълнозърнест, но не за вечеря, а за обяд.

Ако искате да си приготвите тиквички по друг начин, имайте предвид, че в 100 грама от сварения продукт се съдържат 15 калории, но ако е пържен – калориите вече скачат на 80. В случай, че ще похапвате задушени тиквички калориите са 75 за 100 г, а под формата на кюфтета говорим за 100 калории.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати