ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Как се поддържа добра форма?

Как се поддържа добра форма?

E-fit

Целенасочено оформяне на мускулите

Допълваща като тренировка програма за развитие на трудно развиващите се мускулни групи. Освен цялостната стимулация на тялото (препоръчва се за постигане на ускорено кръвообращание) се получава интензивна тренировка на определена мускулна група по време на 20-минутното занимание.

Вариращите стимулации на дълбоките мускули, произвеждани от уреда E-FIT, свързан към микропроцесор, освен концентрирани упражнения помагат и за раздвижването на трудно развиващи се мускули (ставни травми, лоша функция на мускулите). При едностранните спортни дисциплини лесно се пренебрегва мускулатурата от другата страна.

Електромускулна стимулация

Такъв дисбаланс се получава и в ежедневието, дали заради работа или защото е генетично заложено. В следствие на начина на живот без движение определени мускулни групи, особено поддържащата мускулатур, а в много случай се скъсяват и поради това могат да се появат деформации в цялостната мускулатурата. За този проблем решение може да е мускулната стимулация, тъй като целенасочено се работи върху определени мускулни групи.

Бодибилдинг

Тази програма е създадена за мускули и поддържане на мускулната маса без да се натоварват ставите. Тренировката е подобна на тази за тегло, тъй като се фокусира върху оформянето на мускули. По време на програмата се изпълняват дълги упражнения с нискочестотно натоварване на мускулите върху цялото тяло, фокусирайки се на определена мускулна група в по-висока честота и широчина на пулса.

Според нуждите на клиента дължината на съкращенията и почивката между тях може да варира. Упражненията са отлични за поддържане на ниво и са ненатоварващи за ставите. Отлично допълнение към традиционните упражнения в зала. За постигане на желания резултат е важно да се поддържа и диета.

Мускулна стимулация

Фитнес

Тази програма е създадена за клиенти, които не тренират редовно, страдат от наднормено тегло и/или имат слаби/неактивни мускули. Като резултат от редовните тренировки, програмата може да подобри тонуса и структурата на мускулите.

В зависимост от индивидуалното ниво могат дори да се добавят леки тежести, които да направят тренировката по-ефективна. Увеличавайки натоварването стъпка по стъпка дори и по-възрастни хора или такива със слаби мускули могат да постигнат бързи резултати при оформянето на мускули.

www.efit.bg; Facebook: E-fit Bulgaria

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати