Заменете скучния фитнес с ориенталски танци

Ориенталски танци

Понякога въртенето на педалите на велоергометъра и вгидането на гирички може да е най-скучното нещо на света.

Затова защо не замените потенето във фитнеса с ориенталски танци?

Те са рай за женското тяло. Движенията се изпълняват от бедрата и ханша, но дейно участие взимат и гръдния кош и коремните мускули.

Интензивните движения са жесток унижощител на мазнини. При кръговите движения и движенията с талията работят няколко мускулни групи.

Не само за долната част на торса са полезни ориенталските танци. При грациозните движения с ръцете и раменете работят и мускулите в тези части.

Счита се, че ориенталските танци са възникнали в Древен Египет. Смята се, че това е така заради рисунките на танцьорки в кръшни пози, подобни на познатите днес, открити при археологически разкопки на гробница от 14 век.

Кючек

Все още обаче се спори коя точно е родината на ориенталските танци, тъй като те са били практикувани и в Средния Изток, Средиземноморието и Африка.

Още едно предимство на тези танци! Всъщност, в миналите времена жените са се учели на танцувалните движения, за да се подготвят за по-лесно раждане. При танците коремните мускули се напрягат и по този начин са тренирани за щастливия ден.

Да изучите тънкостите на ориенталските танци обаче не е толкова лесно. Вече не само в столицата София, но и из по-големие градове отвориха врати клубове и школи, които предлагат уроци.

Продават се и DVD-та. А от интернет също може да си свалите уроци или клипове.

Изучавайки майсторството на ориенталските танци, освен че ще имате тънка талия, ще зарадвате и половинката си у дома. Нали знаете мъжете колко си падат по кючекини...

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати