Стегнато дупе само с балетни стъпки

Балетни стъпки

За да имаме стегнато тяло, трябва да положим усилия. Естествено, желанието е първата стъпка, но е нужно и постоянство. Диетите и всички ограничения не биха имали особен смисъл, ако към тях няма няколко упражнения, които да правим ежедневно.

Ако искате да имате стегнато дупе, можете да го постигнете с няколко балетни стъпки. Ето кои са те и как правилно да ги изпълнявате:

- Първата балетна стъпка, която ви предлагаме, е гранд плие. Прави се лесно, като предизвикателството е да успеете да направите дълбоко плие с няколко повторения.

Заставате с широко разтворени крака, ръцете си слагате на хълбоците. Започнете да клякате, като внимавате гърбът ви да стои изправен. Клякате, колкото можете по-дълбоко, след което се изправяте – направете няколко повторения за една минута.

- За следващото упражнение за стегнато дупе трябва да застанете в изходна позиция – прави с разтворени крака на ширината на таза. Започнете да правите напад, като стартирате с десния крак напред, съответно левият е сгънат в коляното.

След това трябва да застанете на изходна позиция и да прегънете десния крак в коляното, като подпрете петата на лявото си коляно. Направете няколко повторения за около 30 секунди, после сменете крака.

- За следващото упражнение отново трябва да сте прави и изправени с крака разтворени колкото ширината на таза. Започвате с напад с левия крак напред, после се връщате в изходна позиция и изпъвате крака назад, а ръцете разпервате встрани. Нарича се арабеск и е необходимо да направите няколко повторение на всеки крак за по 30 секунди.

Стегнато Дупе

- Другото упражнение, което предлагаме, е т.нар. повдигане. За него трябва да сте застанали в следната изходна позиция – легнете на една страна, като се подпирате с ръката за пода. Тоест на пода са легнали само дупето и крака.

След това свийте краката си, така че коленете ви да се притиснат и започнете да се повдигате (отделяте от пода и дупето), като разтваряте краката. Направете колкото е възможно повече повторения за минута. После повторете с другия крак.

- Последното упражнение е за странични напади – направете напад на едната страна, като не забравяте да държите изправен гърба си. После заставете в изходна позиция и вдигате ръцете си нагоре. Повторете няколко пъти за 30 секунди и повторете с другия крак.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати