Кои храни ни загрозяват?

Нездравословно хранене

Навярно никой не се е замислял, че съществуват хранителни продукти, които се отразяват зле на външния вид. Оказва се, че не всичко е генетично заложено и има надежда да подобрим облика и самочувствието си.

Много експерти са на мнение, че зърнените храни, освен че са калорични, са нездравословни. Съдържайки в себе си изкуствени оцветители и различни други неизвестни добавки, правят тялото да изглежда подпухнало и неприветливо. Същото важи и за всички преработени храни, защото от тях са извлечени хранителните им вещества и реално не доставят полза за организма.

Не само храната е вредна, опасен е и приемът на кафе и алкохол, особено ако се прекалява с тяхната консумация. Така например, ако се пие умерено количество от топлата напитка, е безопасно, но иначе оцветява зъбите и оставя лош дъх в устата. Също кафето дехидратира кожата, като я прави да изглежда бледа и съсухрена.

Кафе и бисквитки

Алкохолът, от своя страна, ни оставя тъмни кръгове под очите, дехидратира ни и е изключително калоричен. А в случаите на системна злоупотреба се стига до засягане функцията на черния дроб.

Естествено тук спада и консумацията на газирани безалкохолни напитки, които повишават нивата на лошия LDL холестерол, разрушават зъбния емайл, допринасят за затлъстяването на населението, повишават риска от поява на камъни в бъбреците, от развитие на атеросклероза, състаряване на кожата и други. Много е опасен прекомерният им прием и поради факта, че се повишава рискът от развитие на злокачествени заболявания.

Не по–малко вредна за външния вид е консумацията на много сол и захар. Солта причинява задържане на течности в тялото, то става подпухнало, под очите се появяват торбички, с което кожата става слабо еластична и непривлекателна.

Захарта също е вредна за организма - тя води до преждевременно състаряване на кожата. В тялото захарите образуват вредни отпадъчни продукти, намаляват производството на колаген (поддържа кожата стегната и предпазва от появата на бръчки) и увреждат клетките.

Грил

Също прекомерната консумация на захар причинява умора, тревожност, зъбни кариеси и други. А съдържащите се захари в белия хляб, бялото брашно и други т. нар. рафинирани въглехидрати довеждат и до възпалителни изменения на епидермиса.

Пържените храни, разбира се, са много вредни, не само заради високото калорично съдържание, а и поради факта, че не се храносмилат пълноценно. Това довежда до натрупването на токсични метаболити, стига се до поява на акне и бръчки.

Ако искате да запазите красотата си, е хубаво да се избягва още приемът на палмово масло, нишестените храни, различните дресинги, соев сос и този за барбекю.

Рейтинг

4.4
Общо 5 гласували
5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари