ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Кога спортът е вреден?

Кога спортът е вреден?

МаринаМарина
Джедай
46818
Спорт
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
Качество без компромис:
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
29.00 лв.
Виж ››

Нека си представим как изглежда един обикновен ден на повечето хора по света.

Започваме със ставането сутрин, пиене на поне една голяма чаша горещо кафе, бърз душ, обличане и тръгвате за работа. През цялото време в главите ни се върти мисълта как ще се приберем в края на работния ден и ще спим поне една година.

Друга група обаче не могат да си представяте и ден, без да посетят фитнес залата или пък да практикуват спорт на открито. Да, обаче понякога се оказва невъзможно да го осъществим. Ето и знаците, че спортът не е най-добрият варант за нашето тяло в конкретния момент. Не ги пренебрегвайте!

- Със сигурност трябва да си останете в леглото, е ако сте болни. При спад в имунната защита на организма човек се чувства слаб, уморен и без никаква физическа енергия. Ако се заинатите и потренирате дори за кратко, може да се нараните заради неспособността да се концентрирате върху отделните упражнения.

И, разбира се, веднага след боледуване не бива да се нахвърляте да наваксате изпуснатото време, защото това може да отключи старото заболяване.

- Не се обвинявайте, че не сте във фитнес залата и в случаите, когато сте преуморени. Не се самонаказвайте психически и не приемайте пропуска като липса на желание. Приберете се, направете си здравословно меню и релаксирайте.

Умора

- Експертите съветват също да се спортува с подходящо облекло, което не означава, че трябва да се водите по модата. Потърсете удобни и подходящи обувки, защото в противен случай ползите от една тренировка може да са малко разочароващи.

- Много интересен случай е пропускането на сутрешната тренировката след махмурлук. Това е редно да се случи, защото алкохолът дехидратира тялото, а и концентрацията в такъв момент е нарушена. И като резултат ефектът от спортуването ще е минимален и нездравословен. Една единица алкохол се преработва от тялото за един час, което никак не е малко.

- Бременността според някои учени е също фактор, който може да ни накара да намалим малко темпото. Препоръчва се особено в първите три месеца да се избягват тренировките, а за след това да направи консултация с акушер–гинеколог. Спортът и движенията по време на бременността са много полезни и те категорично не бива да се изключват, като единствено високо внимание трябва да се обръща на проблемните бременност.

- Същото важи и периода след раждането. Със сигурност не се препоръчва веднага след това да се започнат коремните преси и други подобни натоварващи движения. Най–рано 6 седмици след нормално раждането може да се започне със спортуването, и 11 седмици - след оперативно родоразрешение (секцио цезарея).

- И един фактор, който със сигурност няма да ни отведе до тренировъчната площадка - липсата на мотивация. Мозъкът е орган, който прави чудеса, той прави невъзможното възможно. Ако човек не е амбициран да спортува и да живее здравословно, не е редно да бъде притискан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
****
****
18.10.2014 12:24
Колената най-добре се лекуват с глад, не знам защо, роми, но това се оказва за известно време най-доброто. Кофти са храните, за това трябва интелигентен подбор за тях, което за съжаление не е прието в нашите среди.

Ако те не ви болят, то не се притеснявайте от извайването на силните си тела, което е и една от целите на заниманията. Сега трябва да има много освободено място, но тежката физическа работа и здравата храна, както и здравият секс е по-естественото и необезчестяващото занимание. Се пак финеса си е паркетна работа - на топличко, чистичко, уютничко, а и платеничко.
0
0
****
****
18.10.2014 12:02
Водете се по модата, защото тя е хубаво нещо. Но си имайте и стил, стилът на катун и булки ви отива много! И така, от статията разбираме как спортът е вреден. Тогава да запълним освободеното от Вас пространство със желаещи по-сексуално, хармонично и здраво тяло, макар действително да е вредно, от гледни точки, като установеният брой удари на сърцето от началото Ви до Края.
0
0