ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Хранителен режим според планетите

Хранителен режим според планетите

Диета

Както Луната, така и планетите оказват влияние върху начина, по който изглеждаме и се чувстваме. Ето защо специалисти са създали специален хранителен режим, който е съобразен с действието на различните планети и Луната. Ако приемате хранителни продукти по тази схема, не само ще се радвате на чудесно тяло, но ще доставите на организма си и всички нужни полезни вещества.

Понеделник

Първият ден от седмицата е ден на Луната и тъй като неин елемент е водата, в понеделник най-добре похапвайте плодове и зеленчуци, които съдържат повече вода. Краставицата, динята и доматите биха ви свършили добра работа.

Вторник

Хранителен режим

Тъй като вторият ден от седмицата е под въздействието на Марс, той се свързва с „горещи“ хранителни продукти. Тук можете да похапнете екзотични плодове, растящи на места с горещ климат. Ананас и манго биха се вписали чудесно в диетата.

Сряда

Меркурий отговаря за сряда и понеже той е двойна планета, през този ден ви е разрешено да консумирате всякакви хранителни продукти.

Четвъртък

Четвъртък се управлява от Юпитер. През този ден спокойно заложете на жълти и оранжеви плодове и зеленчуци като моркови, лимони, портокали и банани.

Месо с картофи

Петък

Както сряда, така и петък е под въздействието на Меркурий, ето защо отново ви е позволено да развихрите въображението си и да си хапнете, каквото ви сърце иска.

Събота

Ако през останалите дни от седмицата сте се придържали основно към плодове и зеленчуци, то в събота (денят на Сатурн) можете да си позволите да похапнете мазни и вредни храни.

Неделя

В последния ден от седмицата е добре да комбинирате различни храни, за да има разнообразие. Поглезете се с млечни продукти, сочно месо и свежи зеленчуци.

Планети

За да има диетата по-скорошен ефект и да сте с перфектна фигура в разгара на лятото, не забравяйте да спортувате, за да забързате метаболизма си. Ако не си падате по спорта, насладете се на хубавото време и се разходете.

Ако пък не разполагате с достатъчно време, изкачвайте стълбите вместо да ползвате асансьор. Не забравяйте и да пиете по два-три литра вода на ден, за да изчистите тялото си от токсини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати