Ставаме 2 пъти по-нещастни след диета

Диета

Повечето хора преминават през период в живота си, когато са натрупали доста килограми и се опитват да ги свалят с всякакви хранителни режими.

Обикновено, ако една диета не помогне и не даде желания резултат веднага, хората имат склонност бързо да я променят и да си мислят, че килцата са единствения проблем да не се чувстват щастливи и пълноценни в живота си.

Понякога хората имат склонността да се убеждават сами, че именно наднормените килограми са причината за несгодите в живота им.

Ново проучване доказва, че това съвсем не е вярно. Дори след сваляне на излишните килограми, хората стават два пъти по-тъжни, посочва се в изследването.

Учените от Университетския колеж в Лондон посочват, че спазването на хранителни режими може да увеличи опасността от депресия. Смята се, че хората могат да станат по-апатични, тъжни и дори самотни, въпреки добрите резултати от диетата.

Изследването е направено с хора, които са имали наднормени килограми. Участващите са били 2000 души и всички са на възраст над 50 години.

Тъжно Момиче

Специалистите са категорични, че хората предприемат много големи рискове с диетите, които непрекъснато правят. Разумно е, всеки, който има желание, да влезе в по-добра форма, да потърси специалист, който да му помогне да започне правилната диета.

Забравете за универсалните методи за отслабване и потърсете правилния начин за сбогуване с килцата. Друг често срещан мит са различните таблетки, които ни обещават загуба на килограми след 5 дни – повечето такива хапчета или не вършат никаква работа за това, за което са купени или пък имат твърде много странични ефекти.

Редукцията на килограмите трябва да стане постепенно и умерено, за да бъде траен и здравословен процес. Специалистите не спират да напомнят на всички, които спазват диети, че най-добрият начин да влязат в нормални килограми е движението.

Според Световната здравна организация (СЗО) затлъстяването вече се превръща в сериозен проблем за целия свят. В САЩ еднo на три деца е определяно като затлъстяло.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари