ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Градският транспорт помага да отслабнем

Градският транспорт помага да отслабнем

Градски транспорт
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

Всеки, който е използвал автобус в ранните сутрешни часове на делничен ден, знае, че често пъти това преживяване е истинско предизвикателство.

Ако и вие сте от хората, на които сутрин им се налага да използват градски транспорт, за да отидат до работа, вече не бива да се чувствате ощетени.

Ясно е, че отиването до работа пеша или с колело ще помогне за регулиране на килограмите, но според ново проучване към тези два начина се присъединява и пътуването с градския транспорт. Според данните от изследване тази сутрешна разходка се отразява на господата малко по-добре, отколкото на дамите.

Учените дори препоръчват на градските власти да намалят употребата на автомобилите в градовете и да насърчат използването на градския транспорт. Тази идея е особено ценна за страните, където затлъстяването се е превърнало в истински проблем.

Затлъстяване

Специалистите твърдят, че ефектът от автобуса е по-голям, отколкото е ползата след края на хранителен режим и физически упражнения.

Учените са провели изследване, в което участие взели 7534 човека. Проучването всъщност разглежда индекса на телесната маса на участниците.

Средните нива на ИТМ за жените е 27, а за мъжете 28, показват резултатите от проучването, а тези стойности се смятат за наднормено тегло.

Господата, които използват обществения транспорт, ходят пеша или карат колело, имат по-нисък ИТМ с един пункт, за разлика от онези, които използват автомобилите си ежедневно.

Дамите, които използват градския транспорт, ходят пеша или карат колело, отбелязват спад 0.7 пункта на ИТМ в сравнение с жените, които отиват на работа с личните си коли.

Разликата всъщност се равнява наоколо 2.5 килограма за една средностатистическа жена, а разликата при господата е около три килограма.

Проучването е проведено от учени, които работят в Колеж по хигиена и тропическа медицина, както и специалисти от Юнивърсити колидж в Лондон.

Учените са категорични, че ползите, които има използването на градския транспорт всеки ден, са същите, каквито са и ходенето или карането на колело до работа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати