Упражнения за долната част на корема

Долна част на корема

Долната част от корема е може би най-трудната зона за поддържане. Изключително проблемна е при жените, най-вече след раждане.

За да запазите добрия си вид и да поддържате стегната форма, то следвайте тези 5 упражнения, предназначени да поддържат долната част на корема в оптимално добро състояние. Те имат максимален ефект, тъй като активират много мускули. Тренировката трябва да се повтаря 3-4 пъти седмично, за да има ефект. Между сериите трябва да се почива около минута.

- Серията започва с т.нар. долни преси. За целта легнете по гръб. Колената и стъпалата трябва да са сгънати, а петите трябва да опират една в друга. Вдишайте дълбоко и повдигнете глава и рамене от пода. Погледът да е насочен към краката. Ръцете се протягат напред, като дланите сочат надолу. Издишайте и разтегнете краката напред, като образувате ъгъл 45 градуса с пода. Колената трябва да се допират. Вдишайте и заемете начална стойка. Упражнението се повтаря 3 серии с по 10 повторения.

Коремни преси

- Легнете по гръб. Стъпалата трябва да са сгънати, а колене и бедра - свити в 90 градуса. Протегнете ръцете и натиснете с длани върху бедрата. Поемете дълбоко въздух и когато издишате, стегнете коремните мускули, като същевременно натиснете долната част на гърба към пода. С мускулите на бедрата пък се опитвайте да избутате дланите. В това положение се задържа за секунда, след което се връща в изходна позиция. Правят се 3 серии с по 10 повторения.

- За следващото упражнение застанете на позиция за лицеви опори, с опрени стъпала. Десният крак се свива в коляното в посока към левия крак. Дясното стъпало трябва да сочи нагоре към вътрешната част на лявото коляно. Десният крак се връща в начална и упражнението се повтаря с другия крак. Правят се 3 серии с по 10 повторения.

- Заема се положение като за лицеви опори, с опрени лакти в земята. С лявото стъпало се стъпва към ръцете, като леко се повдига ханша. Стъпва се напред и с другия крак, като повдигате още ханша. Бавно, сантиметър по сантиметър, се стъпва назад, докато заемете изходна позиция. От упражнението се правят 3 серии от по 5 повторения.

Рейтинг

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Свързани рецепти