Лесни йога упражнения за преборване на сковаността

Йога

5 лесни йога упражнения могат да ви помогнат да подобрите гъвкавостта си, стойката на тялото и също така чрез тези упражнения може да намалите нивата на ежедневните стрес и тревожност.

Упражненията, освен че са лесни са правене, не отнемат и много време, тъй като всяка една от 5-те йога пози не трябва да продължава повече от една минута.

5-минутните упражнения ще намалят болките в гърба, причинени от седналото положение, в което повечето хора работят. Затова ако прекарвате по-голямата част от деня си, седнали на стол, задължително трябва да правите тези упражнения всеки ден.

При бързата тренировка не трябва да забравяте да дишате дълбоко, тъй като правилното дишане е едно от основните изисквания за ефективността от йога упражненията.

Йога упражненията трябва да се правят при пълна тишина, за да не се разсейвате.

Поза крава

Застанете на колене, като дланите на ръцете ви трябва да опират земята. Китките, лактите и раменете трябва да са на една линия, като не трябва да се докосват до пода. Насочете главата си право напред.

Йога Тренировка

При упражнението трябва да повдигате задните си части и гърдите към тавана, а коремът трябва да се навежда към пода. Главата също трябва да се наведе надолу.

Поза куче

Застенете на колене с ръце на пода. Ръцете трябва да са по-напред от рамената и максимално раздалечени една от друга, а пръстите да са разтворени.

При упражнението трябва да се вдигнете от пода като застанете в триъгълна форма без да сключвате колената или петите. Главата ви също трябва да гледа надолу.

Поза триъгълник

Изправете се и разтворете крака, като колената трябва да сочат съответно в ляво и дясно. Лявата ръка се спуска към левия крак, а дясната се изпъва нагоре към тавана. След половин минута в тази поза сменете изпънатата и спуснатата ръка и останете така още 30 секунди.

Поза стол

Ръцете трябва да са изпънати, като дланите трябва да сочат надолу. Леко приклекнете и разтворете краката си. Трябва да останете в тази поза 1 минута.

Поза мост

Легнете на земята и поставете ръцете си до тялото. Сгънете краката при коленете, след което започнете да повдигате дупето си нагоре и отново да го сваляте в продължение на 1 минута.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати