Пет упражнения, които ще преобразят тялото ти

Тренировка

Наболялата тема за добрия външния вид е най-силно изразена през по-топлите месеци от годината, когато и по-голяма част от тялото ни е на показ. А замисляли ли сте се колко по-лесно би било спортът да е част от нашето ежедневие през цялата година?

Това би подобрило здравословното състояние на организма ни, а и спортът ни прави по-устойчиви на зимните вируси. Не на последно място спортът вае тяло със завидни форми.

Ето няколко съвета, които ще ви преобразят, без дори да усетите лекотата, с която това ще се случи. И разбира се към тях трябва да добавите здравословно хранене и пълноценен сън, необходим за почивка на организма.

Скачане на въже

Скачане на въже

Едното от седемте ценни и неангажиращи упражнения, които ще ви вкарат във форма, е скачането на въже. Трябва да знаете, че тренировка с познатото от детските ни години въже гори повече калории в минута от всякакъв друг вид упражнения. Освен това въженцето е лесно преносимо, тренировката с него създава настроение и е също много подходяща, ако сте излезли с децата.

Клекове

Друго упражнение, което ще подобри работата на сърцето ви и едновременно с това ще извае тялото Ви, са клековете. Правете ги сутрин преди работа или пък вечер, докато чакате вечерята да стане готова. Тези клекове дават мощен заряд на цялото тяло, а ако искате да повишите ефекта, подхванете по гира в ръка и действайте.

Лицеви опори

Лицеви опори

Лицевите опори са силово упражнение, обикновено присъщо за мъжката аудитория. Те изискват малко повече усилия, но си заслужава. Тези упражнения ще изправят гърба ви, ще поработят много добре върху горната половина на тялото, и то само ако ги правите няколко пъти в седмицата.

Напади

Лесно упражнение с удивителен резултат са и нападите. Отново с по гира в ръка, те са много ефикасни, ако се правят 3 серии с по 10 напада всеки ден. Не отнема време, а резултатът е повече от стимулиращ.

Плуване

Не забравяйте и за плуването. Този красив и релаксиращ тялото и ума спорт е подходящ за всеки сезон. Не отлагайте, а бъдете мотивирани. Плуването е много полезно за здравето на организма и може да бъде начин за почивка и спорт на цялото семейство.

А преди това по една обиколка на близкия стадион ще изгони стреса, депресията и ще ви подготви за няколко дължини. И дори да решите да го направите с колело, ефектът отново ще е налице.

Рейтинг

4
Общо 5 гласували
5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари