Ефективно отслабване с Хронодиета

Хронодиета

Хронодиетата е вид хранителен режим, разработен от двама французи. Тя бързо набира популярност най-вече заради липсата от лишения и бързото отслабване. А единственото правило е приемът на храната да става в точно определени часове. Хронодиета е хранене по график.

В хранителния режим хронодиета се позволява консумацията на почти всички храни. Часовете за хранене обаче трябва стриктно да се спазват. По този начин тялото ще е заредено с енергия през целия ден, а чувството за умора и глад ще останат в миналото.

Единствените храни, които са напълно забранени във френския режим за отслабване, са десертите. От тях изключение правят само плодове и натуралният шоколад. Те обаче се консумират в определените за това часове.

Ето и примерните часове и храни през периода на спазване на хронодиета:

Закуска

Закусва се около 9 часа. Позволените храни са въглехидрати и протеини, тъй като те дават необходимата енергия за деня. Кафето и чаят са позволени, но без подсладители.

Пилешко със зеленчуци

Примерно меню: Кисело мляко или прясно мляко със зърнена закуска или препечена филийка с масло, или яйца с бекон.

Обяд

Между 12-13 часа. Това трябва да е най-обилното хранене през деня. То трябва да се състои или само от протеини или само от въглехидрати.

Примерно меню: Въглехидрати - паста, ориз, фасул, зеленчукова супа;

Протеини - пилешко, телешко, гарнирани с малка порция салата.

Вечеря

Около 18 часа. През това последно хранене за деня могат да се консумират само вода и чай без подсладители.

Примерно меню: Риба със зеленчуци или пилешко филе със зеленчуци.

Междинни хранения

В 10:30 и 16:00 се изяжда по един плод по избор или блокче тъмен шоколад. Тези хранения са задължителни, тъй като носят необходимата захар от шоколада или фруктозата на плодовете.

С хронодиетата доказано се свалят излишни килограми. За разлика от други диети обаче тя успешно може да се превърне от временен хранителен режим в здравословен начин на живот.

Опитайте и вие ефективно отслабване с Хронодиета!

Рейтинг

5 3
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати