Отслабвайте с ледени компреси

Лед

Британски учени твърдят, че връзването на ледени компреси върху проблемните области по тялото на човек ще помогнат да се отърве от излишните килограми, предава изданието Дейли телеграф.

Компресите с лед се използват предимно при спортни травми и за успокояване на възпаление, но според британските специалисти те могат да помогнат и за загубата на килограми. Учените твърдят, че е напълно достатъчно компресът да се държи на проблемното място половин час – той ще подмами тялото да преобразува мазнините.

Учените твърдят, че познатите като бели мазнини ще се преобразуват в т.нар. бежови, които се изгарят за да осигурят топлина – по този начин се използват допълнителни калории, вместо да образуват тлъстини.

Изследването е на учени от университета в Кентъки. Те са направили подробен анализ на мастни проби на 16 човека, след като всеки от участниците в проучването е стоял с ледени компреси за 30 минути. Учените обясняват още, че са открили три маркера, които са свързани с кафявата или бежовата мазнина.

Отслабване

После специалистите са направили анализ на проби от коремните тлъстини на други 55 човека. Искали са да проверят, дали когато мазнините са взети през студените месеци, има повече признаци, че се превръщат в бежови.

Резултатите от изследването на учените обясняват и желанието на хората да ядат по-мазни храни през студените зимни месеци. В този период енергията от белите тлъстини се използва, за да се поддържа топлината, а не за да се захранват мускулите.

Оказва се още, че пълните хора изпитват по-голяма трудност в преобразуването на белите тлъстини в бежови, тъй като възпалението пречи на процеса.

Минало проучване показва подобни резултати – според учените, човек може да се отърве от няколкото излишни килца, ако трака със зъби – тоест намали отоплението у дома с няколко градуса.

Специалистите, които са провели това изследване, твърдят, че е достатъчно термостатът да осигурява температура от 17 градуса само няколко часа на ден.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати