ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Отслабване с ходене?

Отслабване с ходене?

Ходене

Физическата активност, освен че затвърждава и подобрява здравословното състояние на хората, но и подобрява мисловната дейност. Ясно е, че спортът не е за всеки, което не означава, че трябва да се обездвижваме. Ако искате да влезете във форма, но не обичате на тичане, да ходите на фитнес, то просто ходете.

Има хиляди доказателства, които доказват как ходенето подобрява здравословното състояние на сърдечно–съдовата система, функцията на мозъка и оказва превенция за затлъстяването.

Препоръчва се ходене с почивки, т.е. с кратки паузи между тях. А през това време можете да правите клекове, скокове или лицеви опори. Така ще изгорите повече калории и ще стегнете тялото си.

Важно е при желание за намаляване на телесното тегло ходенето да бъде на по-бърза скорост. Забързайте темпото поне 5 -6 дни от седмицата за по 45 минути. Няма как скоро да не видите резултата, защото бързото ходене е от значение за изгарянето на повече мазнини.

Разходка

Ако и това ви се струва невъзможно, то прекарайте повече време на чист въздух и си правете дълги и релаксиращи разходки на любимо място. Така ще се заредите с енергия и все пак ще изгорите някоя и друга калория.

Често в ежедневието всеки е затрупан с хиляди задачи, разговори и редица други ангажименти. В такива случаи може да водите разговорите си, докато вървите. Така ще съчетаете полезното с приятното. Изберете някое по-тихо място, където едновременно да работите и поспортувате.

Ако Ви звучи досадно, вземете някой близък или приятел с вас. Повървете заедно, поклюкарствайте и се насладете на своята тренировка.

Ако ли пък имате нужда от стимул, набележете си цел. Изкачете някой връх, насладете се на изумителната гледка и незабравимата разходка, полезна за здравето и добрата Ви физическа форма.

Ходенето действа много добре при стрес и лошо настроение, като ободрява организма и подобрява паметта и концентрацията.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати