Теглете се в сряда, за да отслабнете

Отслабване

Стойностите на теглото на човешкото тяло са колеблива константа. Според финландски учени меренето на килограмите в сряда помага най-много за отслабване, защото теглото тогава най-малко се колебае и стойностите са най-верни. Разбира се, това влияние е най-вече психическо, тъй като реално виждаме резултат от усилията ни, който ни дава тласък да се борим и за напред.

И така, ако искате да отслабнете, мерете се в сряда. Най-често хората се мерят в понеделник, тъй като и почти всяка диета започва от следващия понеделник. Именно след уикенда обаче сме най-тежки. След това натрупаното малко се стопява.

Теглото през почивните дни зависи от програмата - дали хората излизат, дали са на гости или си стоят у дома. При всеки е индивидуално. Натрупаните допълнителни грамове обаче се изгарят до сряда.

Меренето в сряда е най-лесният начин да се сравнява теглото през различните седмици. Редовното контролиране на теглото е важен елемент за спазването на диетата. То помага на хората да си спомнят и да преследват целта си.

Кантар

До констатирането на сряда като най-подходящ ден за мерене се стига след приведени наблюдения от учените от университета в Темпере. Те са поставили под наблюдение 40 души с наднормено тегло и са анализирали 2828 техни претегляния за една година.

От резултатите става ясно, че времето и начинът на мерене е пряко свързан със загубата на тегло. Най-голям успех имали тези, които се мерили по веднъж седмично – в сряда. Хората, които пропускали ежеседмичното претегляне пък, напълнявали.

Практиката всички да се мерят пред другите веднъж седмично за по-голям стимул се практикува от много клубове за отслабване и то от години. Тяхната цел е да отучат хората от изключително вредния навик да се мерят по няколко пъти на ден. Това е изключително обезкуражаващо.

Един от начините да се откажете от този вреден навик е, ако не може да се удържите, да се качвате по един път на ден на кантара. След края на първата седмица на диета меренето се разрежда през няколко дни, докато се намали на веднъж седмично – в сряда.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати