ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Кои ще са най-популярните диети за 2015

Кои ще са най-популярните диети за 2015

Кои ще са най-популярните диети за 2015

Ежегодно на мода излизат различни неща, сред които са и диетите. През 2014 година мнозина се прехласнаха по хранителни режими като полувегетарианство и диета, при която се консумира храната на пещерните хора.

2015 година идва с новите си предложения как да изваем стройна фигура с подходящата храна. Ето кои диети ще са хит през предстоящите 12 месеца:

Диета Ултима. Тази диета за пръв път е представена през 1980 година от спортните консултанти Дан Дюкейн и Майкъл Зумпано. Тя е предназначена за максимално изчистване на мазнините при средно напреднали и напреднали трениращи с нисък процент подкожни мазнини.

Кои ще са най-популярните диети за 2015

Основана е на въглехидратна и калорийна ротация, чрез които да се задейства кетогенезата. От нея могат да се възползват хора с умерен процент телесни мазнини - не повече от 15% за мъже и под 20% за жени.

9-дневната диета. Този режим представлява три цикъла от по три дни. През всеки от тях се набляга на една единствена храна – първите три дни ориз, вторите три - пилешко или риба и последните три дни - зеленчуците. Диетата значително намалява обема на стомаха и изпълва тялото с витамини и минерали. Още по-ефективна е в комбинация с фитнес и масажи.

Режимът 80/20. Хранителната програма е базирана на теорията на икономиста Вилфредо Парето. Според него, повечето области на живота, включително и храненето, има само 20% полезни елемента. Правилото тук е 80/20 - 80% здравословна храна и 20% глезотии и вредни храни.

Кои ще са най-популярните диети за 2015

Препоръки за нея дава д-р Питър Д`Адамо в своята противоречиво приета книга за хранене според кръвната група. Той споменава още, че ежедневният прием на топла вода с лимон или алкализирана вода, плюс здравословни сокове, дават уникални резултати.

Диета със зелено кафе. Тайната на зеленото кафе се крие в неговите зърна. Те са все още неизпечени, като по този начин се запазват съдържащите се нива хлорогеновата киселина.

Напитката от зърна, преминали термична обработка, не е ефективна за отслабване, тъй като съединението се е изпарило от нея.

Хлорогенна киселина намалява мазнините, понижава кръвното налягане и регулира обмяната на вещества и нивото на кръвната захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати