Защо е важно да тренираме през зимата?

Тренировки

Има много причини, поради които е от решаващо значение да не губим форма през зимния сезон. Доста хора са склонни да мислят, че зимата е идеалното време, за да се отпуснат и да пропуснат ежедневните упражнения.

В действителност, зимните тренировки са от по-голямо значение, в сравнение с летните, тъй като тогава човешкото тяло е по-склонно да складира мазнини и да поглъща калорични храни.

Освен че е лошо за талията ни, това може да повлияе и на здравето ни. Днес ще ви представим няколко причини, които доказват важността на спорта, независимо дали навън пече жарко слънце, или подухва студен вятър.

1. Подобрява се имунната система

Редовните тренировки са мощен имуностимулатор. Въпреки че не омаловажаваме ролята на здравословното хранене, физическите упражнения също имат силата да ни предпазят от простуда и грип.

Разбира се, никой не е казал, че трябва да ставате в 6 сутринта и да тичате на минусови температури. Дори 10-минутна тренировка в домашни условия би подобрила имунната ви защита с поне 15%, твърдят експертите.

Момиче през Зимата

2. Изгарят се излишните калории

През студените зимни месеци няма нищо по-приятно и по-сгряващо душата и тялото от вкусната храна, придружена от чаша червено вино. А когато усещаме студ, тялото изпраща грешни сигнали до мозъка, че има нужда от храна.

Поради тази причина ние консумираме по-голямо количество калории, които тялото не може да изгори без нужната физическа активност. Това несъмнено води и до милионите отчаяни жени, които всяка пролет започват безмилостната битка с килограмите, само за да влязат отново в миналогодишните си тоалети.

3. Подобрява се настроението

През зимата е адски трудно да останем мотивирани, продуктивни и положителни. Зимната летаргия може да направи този красив сезон нещастен и не е чудно защо. Никой не обича тези студени, сиви дни.

Въпреки че не можем да променим времето, ние имаме силата да променим нашето настроение. Проучванията показват, че редовните физически упражнения спомагат за увеличаването на ендорфините, които ни карат да се чувстваме щастливи, подобно на шоколада.

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари