Диета Спарк

Диета Спарк

Диетата Спарк има за цел да нормализира телесното тегло, но и да подобри общото здравословно състояние на човека.

Тя помага на хората да отслабнат, като съдържа в плана си прием на нискокалорични храни, както и такива, регулиращи метаболизма. Към това се включват и редовните фитнес упражнения, за да бъде изпълнена диетата максимално.

Тази 28-дневна програма за отслабване е помогнала на много хора. Тя е описана в книгата Solution The Spark, която призовава към консумация на храни с общо дневно калорийно съдържание, което е не по-високо от 1500 ккал.

Това означава, че всеки ден храната трябва да съдържа от 45 до 65% въглехидрати, 20 до 35 % мазнини и 16 до 35 % протеини.

Вероятността за намаляване на телесното тегло е толкова по-обещаваща, колкото по-стриктно се спазва диетата. Не трябва да се превишава приемът на калории (повече от 1500 на ден) и трябва да се спортува редовно.

Физическата активност е много важна за постигане на дългосрочно отслабване с диетата Спарк. Установено е от проучване, проведено през 2009 година, че тези от участниците, които спазват хранителния режим, без да спортуват, не успяват да запазят теглото си дълго време.

Според други проучвания тази диета Спарк има и положителен ефект върху сърдечно-съдовата система. Това е така, защото тя се основава и на приема на много плодове и зеленчуци, които са богати на фибри. Благодарение на тях се поддържа здравето на сърцето и кръвоносните съдове.

Диетата Спарк включва три основни хранения и две леки закуски всеки ден.

Яйца на очи

Закуската може да включва препечени филийки, гарнирани с яйца на очи, бекон и нискомаслено сирене; половин портокал и 1 чаша обезмаслено мляко.

Преди обяд се препоръчва нискомаслени плодово мляко или пудинг, като обядът е вече по-стабилен.

Той включва вкусен сандвич, приготвен с не много солен колбас, малко обезмаслено сирене. Може да се добави и домат, маруля, а десертът може да се състои от грозде например.

Следобедната закуска позволява 1 филийка пълнозърнест хляб с фъстъчено масло. А вечерята - пилешки гърди на скара, но без кожата. Може да похапвате обезмаслено мляко, зелен фасул, печени сладки картофи и за десерт - плод.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
nazi
nazi
04.03.2016 23:23
да за мъжете съм съгласна(1500kkл),но за нас жените ни е необходимо(1200kkл)
0
0