Въртенето на обръч стяга корема и бедрата

Плосък Корем

Едно типично детско занимание като въртенето на обръч може да ви държи тонизирани и да ви помогне, ако искате по-плосък корем.

За да задържите въпросната окръжност около талията си, е наложително да положите малко усилия, но понеже при въртенето се включват всички мускулни групи, от него ще има наистина задоволителен ефект.

През първата седмица въртете обръч по класическия начин, като с напредването си в упражнението, увеличавайте времето с 3 минути, докато стигнете 15 минути.

Въртенето на обръч ще ви помогне да стегнете коремната област и бедрата си. Освен това ще подобри работата на стомашно-чревния тракт.

Упражнението разгрява мускулите в коремната област, подобрява кръвообращението и метаболизма. Ако не обичате да правите коремни преси, спокойно можете да ги замените с няколко минути въртене на обръч.

Ако работното ви място го позволява, въртете обръч и в обедната си почивка. Можете да се упражнявате и у дома, докато гледате телевизия например.

Корем

Когато напреднете достатъчно, усложнете упражнението с леки движения напред и назад.

Въртенето на обръч не натоварва ставите, както фитнеса, затова е препоръчвано и за по-възрастни дами.

Обръчът може да се използва и за стягане на ръцете, като е необходимо да го въртите на всяка една между 3 и 4 минути. Колкото по-бързо въртите обръча, толкова по-стегнати ще станат ръцете ви.

Въртенето на обръча натоварва гръбначния стълб и при редовни тренировки той става по-гъвкав.

Установено е още, че 30-минутно въртене на обръч на ден топи до 210 калории. Според специалистите това е идеален начин да се отървете от няколко нежелани килограма без да се подлагате на изтощителни тренировки или безмилостни диети.

Колкото с по-малък диаметър е обръчът, толкова повече въртения и усилия ще ни са необходими, за да го въртим и по този начин шансът ни за тънка талия се увеличава.

Ако имате намерение да изпробвате упражненията с обръч, изберете дървен, защото е по-тежък и с него резултатите и желанието ви за перфектна форма ще са гарантирани.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати