Трикове за отслабване, които наистина действат

Отслабване

През последните години темата за отслабването се е превърнала в индустрия, пълна с митове. Хората редовно биват съветвани да правят различни неща, повечето от които са с недоказан ефект от медицинска гледна точка.

С течение на времето обаче, учените са открили редица стратегии и трикове, които изглежда, че наистина действат. Ето някои от съветите, основани на науката, зад които стоят неоспорими доказателства.

1. Пийте вода, особено преди хранене

Често се твърди, че пиенето на вода може да помогне в борбата с излишните килограми. Това твърдение, за щастие, е напълно вярно. Пиенето на вода може да стимулира човешкия метаболизъм с 24-30% за период от 1-1.5 часа, като помага да се изгорят още няколко калории.

Яйца

Едно изследване доказва, че пиенето на половин литър вода около половин час преди хранене помага на хората, които искат да отслабнат, да ядат по-малко. В последствие те са способни да отслабнат с до 44% повече от хората, които не консумират достатъчно течности.

2. Яжте яйца за закуска

Яденето на цели яйца има всякакви ползи за здравето, включително и загуба на тегло. Проучванията доказват, че ако обичайната закуска, основана на зърнени култури, се замени с 2 сварени яйца, това помага на организма да поеме по-малко калории през следващите 36 часа.

3. Пийте кафе (за предпочитане чисто)

Кафето винаги е било несправедливо изключвано от всякакви хранителни режими и диети. Тъй като то е заредено с голямо количество антиоксиданти, съвсем няма причина да ограничавате приема му, ако искате да отслабнете.

Зелен чай

Проучванията показват, че кофеинът може да стимулира метаболизма с 11.3%, както и да увеличи изгарянето на мазнини с до 10-29%. Разбира се, тези проценти значително ще намалеят, ако добавите мляко или захар.

4. Пийте зелен чай

Подобно на кафето, зеленият чай също има много позитиви. Той съдържа малки количества кофеин и е натоварен с мощни антиоксиданти, наречени катехини, за които се смята, че работят в синхрон с кофеина, за да засилят изгарянето на мазнините.

5. Използвайте малки чинии

Колкото и странно да ви звучи, учените са сигурни, че използването на по-малко чинии има пряка връзка с количеството на приетите калории.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати