ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Ефективно отслабване във всяка възраст

Ефективно отслабване във всяка възраст

МаринаМарина
Джедай
46818
Възраст
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
Качество без компромис:
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
29.00 лв.
Виж ››

Всеки нов етап от живота на човека го поставя пред нови предизвикателства. Светът се променя, годините минават, а с това и тялото придобива нови форми, налице са и хормонални промени, които могат да докарат човек до лудост.

Всяка жена е изключително зависима от външния си вид и съответно, ако не хареса това, което вижда в огледалото, изпада в паника.

Най-честите причини, които повлияват към наднорменото тегло са свързани и с възрастта на човека. Всички знаем колко по-лесно се отслабва, като си на 20 години, а след 40 нещо се обърква.

Причината е хормоналната промяна, забавяне на метаболизма, намалената физическа активност, разбира се и похапването на по-големи количества храна.

Различни изследвания посочват, че женското тяло между 20 и 30 години се справя сравнително лесно с пиковете и спадовете на хормоните, а с това и по-лесно намаляват телесното тегло при нужда.

Отслабване

Нещата се променят след навършване на 30-та година. Не че това не е един от най-прекрасните периоди от живота, но през него е важно да се спазва хранителният режим, както и преди това, за да не се допусне напълняване.

Хормоните тук все още са в нормата, но синтезът на хормона прогестерон се забавя към 40 година и може да е налице качване на някое и друго килце.

Дамите след своите 45 години са рискови за наддаване на повече килограми. Тук хормоните спадат, метаболизмът се променя, а с това и тялото.

Не трябва да забравяме през целия си живот, че тялото и лицето са отражение на вътрешното ни състояние. И ако сте сте достатъчно мотивирани да запазите добрия външен вид независимо от възрастта, то желанието ви ще даде резултат.

Важно е да се приема здравословна храна, както и да се спазват някои ограничения. Например, ако му се прииска на човек шоколад – да си купи плод или ако иска да си полежи, то нека почете книга в парка. Избирайте спорта, разходките, а защо не и да започнете грижите за някой домашен любимец. Така поводите за разходки ще са много.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати