ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Най-добрите съвети за укрепване на мускулите

Най-добрите съвети за укрепване на мускулите

Мускули укрепване
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

Надали има човек, който да не иска да укрепи мускулите си, тъй като това е източник на здраве и дълголетие. Стегнатите мускули означават повече енергия и тонус, а благодарение на по-бързия метаболизъм се стига и до унищожаването на повече калории. Ето няколко съвета как да укрепите мускулите си:

Приемайте в достатъчни количества витамин В1. Той играе важна роля за обмяната на въглехидратите, а донякъде и в тази на мазнините и белтъчините. Съдържа се в храните с растителен произход.

За укрепване на мускулите важно значение играят също витамините С и Е. Витамин С играе основна роля за организма и е необходим за живота на всяка една клетка. Той неутрализира нитратите, а недостигът му довежда до нарушаване на обмяната на въглехидратите и протеините, снижаване на имунните сили на организма и отслабване на човешката мускулатура.

Витамин С

Витамин С се доставя чрез храната и то главно от пресни зеленчуци като зеле, ряпа, картофи, зелен лук, спанак, салата, репички, магданоз и др. Съдържа се в достатъчни количества и в някои плодове като шипки, ягоди, малини, лимони, къпини, касис и др.

Приемът на витамин Е пък е особено необходим по време на бременност, на растеж, при кърмене и усилен физически труд. Среща се в семената на зърнените храни, месото, яйцата, шипките и др. Освен че укрепва мускулите, той има и антиоксидантно действие, предпазва от анемии и стимулира синтеза на протеините.

Плуване за укрепване на мускулите

Ако не можете да се храните балансирано или пък режимът Ви на работа не позволява да си набавяте необходимите витамини от природата, можете да прибегнете до някоя от многобройните хранителни добавки за укрепване на мускулатурата, които се продават в аптеките.

Най-добрият начин да укрепите мускулите си е редовно да спортувате. Плуването и бягането са препоръчителни, тъй като влияят върху всички мускули от човешкото тяло.

Когато избирате с какъв вид спорт да се захванете, не забравяйте, че не трябва веднага да се пренатоварвате. Всичко трябва да става бавно и постепенно.

Ако не разполагате с достатъчно време, можете да отделяте по 15 минути на ден и да тренирате у дома. В интернет пространството можете да намерите най-подходящите за Вас физически упражнения и бързо и лесно да възвърнете формата си и да укрепите мускулите си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати