Тренировка за стегнати бедра с подскоци

Тренировка

Стегнатите бедра са мечта не само за всички жени, но и за мъжете. За жените обаче те са нещо повече, защото в очите на мъжете женските крака трябва да бъдат красиви, стройни и желани. За някои от тях те дори са се превърнели във фетиш.

Ето защо е добре да поддържате във форма не само коремните си мускули и тези на хашна, но и мускулите на бедрата, за да придобият наистина перфектен вид.

За тази цел е необходимо или да се отдадете на някой спорт и да тренирате усилено поне 3 пъти в седмицата или да правите самостоятелни кратки тренировки у дома или сред природата, но или ежедневно или поне през ден.

Според специалистите за хубави крака най-голямо значение играят тичането и плуването, като последният спорт дори се грижи и за намаляване на целулита.

За съжаление обаче не всяка жена разполага с достатъчно време за плуване, нито пък има наблизо стадион или парк, в който да тича. Ето защо е добре да знаете какви упражнения можете сами да изпълнявате ежедневно, та ако ще да отделяте само по 10- 15 мин за тях.

Бедра

Сред най-ефикасните упражнения за стегнати бедра са тези, които са свързани с подскоци. Ето няколко елементарни примера, като можете всеки ден да си правите различни тренировки:

1. Застанете изправени и започнете леко да подскачате, но с изправени колена и с крака един до друг. Стремете се подскоците да са безшумни и да ги изпълнявате като стъпвате на пръсти. Изпълнете това упражнение 10 пъти, като всеки ден можете да увеличавате повторението му;

2. Заемете изправено положение с крака един до друг. Чрез подскок преминете в разкрачено положение и обратно. Изпълнявайте подскоците леко, безшумно и на пръсти. Можете да повторите това 10 пъти, тъй като освен за стегнати бедра, упражнението е подходящо и за мускулатурата на долните крайници;

3. Вземете въже за скачане и го прескачайте ритмично с двата крака едновременно, отново само на пръсти. Времетраенето е около 5 мин;

4. Заемете основен стоеж и започнете ритмично да отброявате, като на 1 преинавате с подскок в разкрачен стоеж и пляскате над главата си с ръце, а на 2 отново с подскок преминавате в изходно положение. Повторете това 5- 10 пъти;

5. Застанете изправени с ръце над хълбоците и с подскок изнесете десния крак напред, а левия - назад, като следвате подобни на ножица движения. След това отново с подскок разменете местата, като стъпвате само на пръсти. Повторете упражнението 10- 20 пъти.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари