Стегнете дупето и бедрата с тези упражнения с клякане!

Клекове

Много хора, които се стремят да отслабнат, разчитат единствено на многобройните диети, което е напълно недостатъчно. Доказано е, че те трябва да бъдат съчетани и с физическа активност, защото в противен случай дори и отслабването да е успешно, кожата Ви ще се отпусне и ще увисне, тъй като не сте се погрижили за мускулите си.

Естествено, най-добрият и ефикасен метод за спорт е да се запишете на плуване, да посещавате редовно фитнес, да карате колело, да тичате и т.н. Много често обаче липсва време за практикуването на такива спортове, затова е добре да се научите да отделяте поне по 10 минути на ден и да правите активна гимнастика у дома.

Тук ще се съсредоточим върху упражненията, свързани с клякане или със сгъване на коленете, защото допринасят особено много за гъвкаво, здраво и красиво тяло. Ето няколко варианта, които можете да редувате:

1. Застанете изправени като поставите ръцете на бедрата си. Започнете да правите пружиниращи клякания, като дишането е свободно. Повторете упражнението 10 пъти.

2. Клекнете с двата крака и изминете така поне 30 метра. Ако помните от детските си години това се нарича патешко ходене и е особено полезно за слабо развити долни крайници.

3. Застанете изправени. Започнете да изпълнявате последователно сгъване и вдигане на левия и десния крак, като изнасяте ръцете встрани. Повторете упражнението 5 пъти, като дишате свободно.

Клякане

4. Клекнете, като изнесете левия си крак изправен назад и започнете леко да пружинирате за около 3 секунди. След това сменете положението и изнесете назад десния си крак, като отново пружинирате за около 3 сек. Това упражнение освен за отслабване е добро и за разгрявка преди сериозна тренировка.

5. Заемете лицев лег и започнете да сгъвате и разгъвате краката в коленете махово в продължение на 40 до 50 сек.

6. Заемете тилен лег като изнесете ръцете над главата, докосвайки пода. Сгънете левият крак и надигнете тялото си, за да можете с ръцете да обхванете подбедреницата, като в същото време притискате коляното до гърдите си, опитвайки се да докоснете брадата си. При разгъването се вдишва, а при притискането се издишва. Повторете няколко пъти упражнението, като редувате левия и десния крак.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати