ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Шок! От черешова диета всъщност се пълнее

Шок! От черешова диета всъщност се пълнее

Черешова диета

За ужас на хилядите, които ползват прочутата черешова диета, за да свалят излишните килограми, се оказа, че всъщност от нея се пълнее. Последни изследвания за ползите от хранителния режим показаха, че той е всичко друго, но не и средство за освобождаване от наднорменото тегло.

С края на зимата и приближаването на летния сезон дамите са готови на всичко, за да изглеждат привлекателни – дори и да се хранят единствено с накиснати трици и череши, както повелява изключително нашумялата в последните години черешова диета. Видни диетолози обаче публично отрекоха нейния ефект.

Според специалистите тази диета вреди на тялото. С нея не топим килограми, а напротив – топим мускули, като в резултат от нея спада общата мускулна маса в тялото. Като резултат от вредния хранителен режим целулитът става по-видим, а формата на бедрата се разваля. Най-важното – общата маса на мазнините в тялото не се изменя.

Консумацията на два килограма череши дневно натоварва организма с 1300 калории, като близо 20 процента от тях са захари. Повече от половината от тях е глюкоза, а останалата част е фруктова захар.

Както се знае, глюкозата води до натрупване на мазнини. Количеството на приети калории обаче не доставя нужната енергия на тялото. Така с черешовата диета, освен че ползващите я са целодневно гладни, те трупат и излишни килограми.

Череши

Като добавка в разбиването на мита за ползите от черешовата диета е констатацията на учените, че черешите са лишени от витамини от В групата, желязо, калций, магнезий, витамини Е, А, Д, цинк и селен.

Тази липса прави иначе вкусния плод напълно непълноценна храна. Липсата на достатъчно протеин кара тялото да набавя нужните си ежедневни норми белтъци, като започва да разгражда мускулната тъкан.

Простата сметка показва още, че в 2 кг череши има и 35 г фибри, които могат да дойдат в повечко на бактериите в дебелото черво и да предизвикат разстройство и болки в корема.

Последни изследвания показват, че само за седмица, през която се подлагаме на черешова диета, се свалят 500 грама мускулна маса, които се заместват с от 500 до 700 грама мазнини.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати