Предимствата от спорта тай-чи

Тай чи

Историята на спорта тай-чи води началото си от Древен Китай. Упражняващите го определят като подвижна медитация. Според тях тай-чи укрепва тялото и душата, придава гъвкавост и концертира ума.

Тай-чи помага за контрола на вътрешното и външното аз. Самият спорт представлява установена последователност от определени движения.

Те са прецизирани и се повтарят в определен цикъл. Това дава на последователите на спорта по-ярка представа за това как работи собственото им тяло.

С тренировките по тай-чи можем да подобрим стойката си. Поставили под контрол собственото си тяло, подобряваме стойката си и постигаме добра координация. Самото отпускане и свиване на мускулите помага за намаляване на натиска върху костите и ставите.

Изследвания са доказали по абсолютен начин, че само след един час тай-чи на ден сваляме повече от 350 калории. Разбира се, тяло без излишни мазнини далеч не е най-доброто, което можем да придобием след продължителни тренировки по китайския спорт.

Знае се, че тай-чи има и анти стрес ефект. С него, освен добро физическо, се постига и духовно ниво. Бавните и контролирани движения натоварват костите и тренират мускулите в някои части на тялото, които често се пренебрегват, например при традиционните упражнения с тежести.

Спорт Тай чи

Друг положителен ефект от тренировката по тай-че е заздравяването на костите и повишаването на костната еластичност. Това го прави перфектна практика за предотвратяване на остеопороза.

Всичките движения по време на тренировката са придружени от дълбоко дишане. Те са част от самата технология на спорта.

Правилното дишане, комбинирано с физическото натоварване спомагат за подобряване на кръвообращението и укрепване на кръвоносните съдове.

След проведено проучване с хора на възраст между 50 и 60 години е установено, че след 6 месеца редовни тренировки по 30 минути на ден мускулната сила на крайниците на участниците се е повишила с 20 процента.

В заключение трябва да знаете, че ако решите да тренирате тай-чи, ви трябва спокойствие, последователност и търпение. Тай-чи е и изкуство освен спорт. При него старанието се възнаграждава, а ползите са много.

Виж повече

Рейтинг

3.7
Общо 3 гласували
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

един
един
22.06.2015 15:28
"Самото отпускане и свиване на мускулите помага за намаляване на натиска върху костите и ставите. "
"Всичките движения по време на тренировката са придружени от дълбоко дишане."

По-големи глупости не можахте да измислите! То бива да нямате представа от това за което пишете, ама да пишете подобни простотии ... Нямам думи просто.

"Тай-чи е и изкуство освен спорт."

Някой средно интелигентен човек ще вземе да си помисли че ще се научи и да рисува или да пее докато практикува Тай Чи.

Вземете и изтриите този пасквил, а после си заровете главата в пясъка и не се показвайте на бял свят до Второ Пришествие.
1
0