Петдневна диета ще забави стареенето

Пиене на чай

Учени от Южна Калифорния са разработили и тествали диета, която според изследванията им намалява риска от появява на рак, развитие на сърдечно-съдови заболявания и дори забавя стареенето.

Петдневната диета се основава на скритно ограничаване на приема на калории. Според експертите с този режим на хранене животът се удължава, имунитетът се засилва и се намалява риска от диабет, рак и сърдечни заболявания, пише Дейли телеграф.

Диетата ограничава до една трета приема на калории в дневното меню – всякакви торти, бисквити, чипсове и солети са забранени.

Лайка

За сметка на това трябва да се увеличи консумацията на зеленчукови супи и чай от лайка. Резултатите са показали, че тези продукти са ключови за здравословното състояние и слабата фигура.

Режимът на хранене е строг и в никакъв случай не означава, че ежедневно човек трябва да се храни само със супи и чайове.

Тази диета се спазва през определен интервал от време, като за някои хора е препоръчително да се придържат към нея веднъж месечно, а за други – веднъж на няколко месеца.

Крем супа

Само 5 дни е нужно да изпълнявате точно правилата на хранителния режим. През останалите дни от месеца може да се храните, както искате, независимо дали хранителните ви навици са добри или лоши.

През първия ден на диетата са разрешени 1090 калории – 10% протеини, 56% мазнини и 34% въглехидрати. От втория до петия ден калориите намаляват до 725 – 9% протеини, 44% мазнини и 47% въглехидрати.

При тестовете доброволците, подложили се на петдневната диета, са регистрирали намаляване на факторите, отговорни за появата на различни заболявания и на остаряване. След 3 месеца телесното им тегло видимо се понижило.

Учените смятат, че положителният ефект от диетата се дължи на факта, че от консумацията на полезни храни, макар и само за 5 дни, в организма ни намаляват нивата на хормон, който провокира стареенето на тялото и склонността към заболявания.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати