Отслабнете с компютърна игра

Компютърна игра

Властите като че ли развяха бял флаг в борбата си със затлъстяването сред децата и младежите с неспособността си да ги вдигнат от компютрите и да ги накарат да спортуват.

Битката може да е загубена, но не и войната с излишните килограми, защото учени от университета в Кардиф, Великобритания изобретиха специална виртуална игра, с чиято помощ може да се отслабва. Така не само младежите, а и стотиците борещи се с наднорменото тегло вече ще могат да отслабват, докато седят на стола пред компютъра и играят.

Новата програма ще се играе онлайн. В геймплейя ѝ ще могат да се включват стотици хора от всички краища на света едновременно. Играта представлява своеобразна тренировка на мозъка, твърдят нейните изобретатели. Първоначалните тестове са показали, че включилите се в новото виртуално пространство са отслабнали с приблизително 3.5 килограма за един месец или 0.7 килограма седмично.

Според британските учени тези резултати се дължат на факта, че докато хората са в компютърната игра, приемат приблизително 220 калории дневно. Една сесия в игралното пространство продължава десет минути.

Сценарият е пригоден за всякакви възрасти. Създателите на играта твърдят, че са включили различни компоненти, които в зависимост от интересите ще бъдат занимателни както за подрастващите, така и за родителите им и дори за бабите и дядовците им.

Отслабване

За да има ефект от играта, който действително да доведе до сваляне на излишните килограми, учените препоръчват да се играе поне четири пъти седмично, по един час на ден. Всеки участник трябва да запазва своите резултати, за да може да следи процеса на отслабването си.

Самата игра е базирана на снимки на различни продукти, най-вече сладкиши и плодове. Идеята е мозъкът да се възпира от висококалоричните храни.

Първоначалните тестове са проведени сред 50 доброволци с наднормено тегло на възраст от 10 до 56 години. Те трябвало да играят всеки ден в продължение на 3 месеца по определения от учените едночасов режим. Анализът на данните след края на експеримента показал, че всеки от участниците е отслабнал средно с по 6 килограма.

Виж повече

Рейтинг

3.6
Общо 5 гласували
5 1
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари