Кога прекаляваме с тренировките

Кога прекаляваме с тренировките

Специалистите са категорични - оптималният вариант за тренировки е четири пъти седмично. Всичко над тази константа ни прави по-малко активни през останалото време на денонощието.

Според повечето трениращи и най-вече тези, които се стремят към сваляне на излишните мазнини и килограми, колкото повече тренираме, толкова повече калории горим.

Новo изследване обаче показва, че тези, които изразходват огромно количество енергия във фитнеса, са склонни да пестят енергия в ежедневието. Това намалява ежедневните физически дейности, като разходките в парка, играта с децата, свършване на домакинските задължения и други.

В проведените тестове участие взели две групи жени – едните тренирали 6 пъти в седмицата, а другите – 4. Според резултатите жените, които тренирали 6 пъти седмично, намалили значително активността си през останалото време на денонощието. Втората група, жените които тренирали 4 пъти седмично, увеличили средно с 294 калории на ден изразходваната енергия.

Кога прекаляваме с тренировките

Резултатите ясно показали, че честотата на тренировките, която спомага за най-голямо количество изгорени калории, е 4 пъти седмично. Изгорените калории при тях са сметнати сумарно - между физическите усилия във фитнеса и от активността през останалото време.

В началото учените били учудени как трениращите по 6 пъти на седмица горят по-малко калории от трениращите 4 пъти седмично. Първоначалната теория била, че тренировките водят до по-голям стрес и умора. Оказало се обаче, че не това е причината.

Участничките, които тренирали по 6 пъти седмично, се оплаквали от едно и също. Времето за тренировки буквално поглъщало цялото им време извън работа.

Това от своя страна налагало да се откажат от други дейности, за да го компенсират. В повечето случаи това ставало за сметка на друга физическа активност, като каране на колело, разходки и други.

Специалистите съветват всеки сам да прецени с колко време за тренировки разполага. За постигане на видими резултати и поддържане на перфектен вид са достатъчни 1-2 часа тренировки, между 3 и 5 дни седмично.

Освен това, изгарянето на калории не се случва само във фитнеса, а при всяка ежедневна дейност, напомнят още те.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати